BONA VIDA

Jaume Fàbrega

28 d'agost de 2009
0 comentaris

MEDUSES: MILLOR MENJAR-SE LES!

Si us ha pessigat mai una medusa, estareu d’ acor que és millor menjar-les, tal com fan els xinesos, japonesos, vietnamites, etc. Voleu sorprendre els amics?. Aquí us explico una senzilla amanida de medusa. Un resturador xinès de Girona, per cert, en diu (incosscientment) “merdusa”.

AMANIDA D’AlGUES I MEDUSA

Una amanida diferent i original feta amb producte marins relativament- o gens- poc corrents. La medusa dessecada cla comprar-la, així com les algues seques, en botigues de productes orientals. Al mercat també hi trobem una barreja d’ algues seques procedents de Galícia que és excel.lent. A l´Hipercor hi ha una “Ensalada de algas marinas en copos”, una barreja que inclou wakame, enciam de mar, kombu, duse i nori, és a dir, les mateixes que es mengen al Japó o la Xina.

Ingredients

50 g d’ algues

50 g de medusa

1 tasseta amb una barreja de sal, un pols de sucre,1 cullerada de vinagre (preferiblement d’ arròs, o blanc), 2 cullerades d’ oli vegetal, i una cullera de salsa de soja clara

1 bitxo fresc (cirereta)

Sal (tasteu-ho abans)

Elaboració

Poseu a remullar la medusa el dia abans, o dos dies abans. Tot seguit (hi ha qui no ho fa), escaldeu-la, i poseu-la tot seguint en aigua ben gelada. Escorreu-la bé. Les algues per amanida, en general, no cal remullar-les (seguiu, no obstant, les indicacions del fabricant).

En una plata hi col.loqueu la medusa a petits talls, les algues a talls o esmicolades i ho amaniu amb la barreja. Decoreu-ho amb anelles primes de bitxo fresc, verd o vermell.

Notes

A l´amaniment hi podeu afegir una mica de glutamat de monosodi (weijing, ajinomoto) i podeu substituir l´oli vegetal (girasol, blatdemoro, colza) per oli de sèsam, que hi dóna un perfum particular.

A l´amanida hi podeu afegir bolets secs xinesos (bolets negres, orelles de mono, etc.) remullats, escaldats i refredats, tofu (dofu), etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!