BONA VIDA

Jaume Fàbrega

24 de juny de 2011
20 comentaris

Hummus, puré de cigrons amb aromes d’ Orient

Els cigrons són un dels ingredients culinaris més antics de la Història de la Humanitat

Hummus

Un refrescant i nutritiu plat a base de cigrons, procedent del Líban ,
Turquia, Grècia i  l´Orient Pròxim. Forma
part de les meze, entrants o tapes. S´aromatitza amb tahini o tahina, pasta de
sèsam, un ingredient molt consumit en aquesta regió i ja citat per la Bíblia.
Els cigrons són un dels ingredients més antics de la història de l’alimentació;
procedeixen d’ Àfrica i els romans ja els coneixien. S`atribueix als
cartaginesos la seva introducció a la Península Ibèrica.

Ingredients

400 g de cigrons bullits

3 o 4 grans d’all,1 cullerada de tahini o pasta de sèsam (transcrit
també tahina)

oli d’ oliva,1 llimona grossa

Elaboració

Reduïu els cigrons a puré. Barregeu-hi l’ all ben picat al morter, el
tahini, sal i el suc de llimona.Col.loque-ho en una plata i tireu-hi un raig
d’oli.

Notes

Podeu elaborar aquest puré batent tots els ingredients en una batedora.

Opcionalment, hi podeu afegir pebre vermell, sobretot per decorar el
plat,aspergint-lo al damunt.

El podeu guarnir amb rodelles de ceba, cogombrets en vinagre, olives,
fulles de menta etc.

Als països d’origen,se sol menjar amb el pa local, un pa àrab pal, com
una coca, a trossos, com si fos una cullera. També és un excel.lent
acompanyament d’ altres plats, des d’ amanides i entrants –com el puré d’
albergínies-,fins al kibbeh (croquetes de blat i carn)  i les carns o peixos a la brasa.

El tahini es ven a les
botigues de productes grecs i orientals. Si no en trobeu,el podeu elaborar fent
torrar grans de sèsam a la paella, sense oli, i passar-los per la batedora amb
oli de sèsam o oli vegetal. O, fins i to, podeu fer servir, simplement, oli de
sèsam, en venda a les botigues de productes xinesos i orientals.

Per saber-ne més:Jaume
Fàbrega
. La cuina
mediterrània
(3 vol., L´Isard, 1977)

Manual de gastronomia. Indicacions
pràctiques per al gurmet
(Cossetània, 1908)

  1. He trobat tahini a moltes de les petites botigues de barri de moltes poblacions regentades per paquistanesos o indis. El Raval de Barcelona, per exemple, n’està ple.

  2. És una recepta fàcil de fer, bona i barata, que es pot combinar amb d’altres plats i fer d’acompanyament.Magnífica
    Jo la faig amb oli de girasol, de sabor menys intens i a voltes hi afegeixo una mica de Comí.

    Salut!

  3. solo l’esposizione attuale di oliva verde. Il design e polsini l’iconica Moncler bianco e rosso assetto di. Due ampie tasche sul petto con cerniera, piumini moncler con particolare attenzione l’esterno come una patch logo del marchio, ancora nel braccio sinistro cucitura. Questo prodotto è scaffali dei negozi restir. “Il nostro compito è quello di raggiungere la filosofia di brand design”. Sooza studio di design fondato SusanHerffernan detto. Marni è uno dei suoi principali clienti, è il primo studio di clienti, Mani è attualmente utilizzato in tutto il mondo per fare acquisti, scaffali, luci e Sooza produzione di vari accessori. moncler uomo In aggiunta, i clienti dello studio includono AlbertaFerretti, Moncler, filosofiche, Stefanel e così via. Quando si imposta l’importazione, studio di mobili cinesi Herffernan e attività di esportazione. Essi hanno scoperto che europeo mobili, la consegna lenta dei prezzi elevati, i produttori cinesi, i prezzi bassi, consegna veloce, la qualità, anche se generalmente, moncler online shop , ma c’è ancora spazio per migliorare. Il suo studio è costruito su questa base: “In Italia, giubbotti moncler uomo a due mesi dalla consegna degli ordini, facciamo due settimane.” Se il capo è stato a lungo la produzione globalizzata,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!