Amb fruites de tardor- el meló i el codony- us proposo aquesta deliciosa recepta, per si teniu algun convidat.
MELÓ FARCIT AMB CREMA DE CODONY
Una preparació sorprenent i deliciosa. Es fa amb els petits melons cantalup (un nom que ve de l´occità canta lop, “canta llop”). És un topònim existent tant a Occitània com a l´Alt Empordà (Cantallops).
Ingredients
4 melons cantaloup
– 2 taronges.
– 3 codonys grossos.
– 1 rajolí de xarop grosella.
– 2 plàtans.
– 4 cullerades de sucre.
– 1 rajolí de porto.
– nata muntada.
Elaboració
Bullirem els codonys i els escorrerem bé. Seguidament, els posarem en un bol de batre juntament amb el sucre, la grosella, el porto, els plàtans i dues taronges pelades. A mesura que anem afegint ingredients anem batent per tal d’arribar a obtenir una crema. Talleu els melons pel mig, per la part més curta. En traiem les llavors i els farcim amb la crema. Decoreu-ho amb talls de taronja en almívar o confitada i amb nata muntada posada amb la mànega.
Notes
Amb la mateix composició podem farcir altres fruites: kiwis, taronges, préssecs, mangos,etc: en aquests casos posarem una mica de la polpa de la fruita al farciment, abans de batre’l.
Podem substituir la grosella per granadina, i el porto per Banyuls, garnatxa d’ Empordà, moscatell valencià, dolç de Binissalem, la Terra Alta, etc.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!