BONA VIDA

Jaume Fàbrega

6 d'octubre de 2008
0 comentaris

FRUITES DE TARDOR

Amb fruites de tardor- el meló i el codony- us proposo aquesta deliciosa recepta, per si teniu algun convidat.

MELÓ FARCIT AMB CREMA DE CODONY

Una preparació sorprenent i deliciosa. Es fa amb els petits melons cantalup (un nom que ve de l´occità canta lop, “canta llop”). És un topònim existent tant a Occitània com a l´Alt Empordà (Cantallops).

 

Ingredients

4 melons cantaloup

– 2 taronges.

– 3 codonys grossos.

– 1 rajolí de xarop grosella.

– 2 plàtans.

– 4 cullerades de sucre.

– 1 rajolí de porto.

– nata muntada.

 

Elaboració

Bullirem els codonys i els escorrerem bé. Seguidament, els posarem en un bol de batre juntament amb el sucre, la grosella, el porto, els plàtans i dues taronges pelades. A mesura que anem afegint ingredients anem batent per tal d’arribar a obtenir una crema. Talleu els melons pel mig, per la part més curta. En traiem les llavors i els farcim amb la crema. Decoreu-ho amb  talls de taronja en almívar o confitada i amb  nata muntada posada amb la mànega.

 

Notes

Amb la mateix composició podem farcir altres fruites: kiwis, taronges, préssecs, mangos,etc: en aquests casos posarem una mica de la polpa de la fruita al farciment, abans de batre’l.

Podem substituir la grosella per granadina, i el porto per Banyuls, garnatxa d’ Empordà, moscatell valencià, dolç de Binissalem, la Terra Alta, etc.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!