"En lo referente a Hacienda es un verdadero atraco y en lo tocante a la Enseñanza algo verdaderamente intolerable"
QUI HA DIT AQUESTES PARAULES, QUEI HA ESCRIT AQUEST TEXT?. RAJOY, ZAPLANA ACEVES? O BONO, RODRÍGUEZ IBARRA O CHÁVEZ?
HI HA UNA ESPANYA DEMOCRÀTICA, CERTAMENT, pERÒ LES DUES ESPANYES COINCIDEIXEN EN UNA COSA: LES DUES GELEN EL COR DELS CATALANS. CAVEDRNARIS I PROGRESSITES CONCIDEIXNE EN LA CATALANOFÒBIA.
Aquestes paraules, i altres de pitjors contra la llengua, les va pronunciar ANTONIO MACHADO "el bo" (com seria l´altre?). Les meravelles de la seva poesisa se sustenten en la podridura de les seves idees. Espanya, tal com és.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
Quan vas a un comerç, el/la menestral et fa:
-Vol aquest o aquest, tot mostrant-te’n dos articles.
Amb la qual cosa et te distret amb quin del dos vols triar. S’ha de tindre el cap molt clar per a obviar el parany. El difícil i complex és dir-ne:
CAP I ANAR-TE’N A UN ALTRE ESTABLIMENT.
Que és el que hem de fer. Muntar-nos-en un propi.
PS: per cert, Jaume, avui he anat a comprar pa. C./ Xàtiva, a València i m’emportat un pa d’a quart (com diem a ací) era una barra de pa galleg
¿uina diferència en té? és la composició, forma o què?
T’HO DIC PERQUÈ EM SEMBLA UNA COLLONADA. UNA MANERA DE VENDRE FUM, MARCA O COM VULGUES DIR-LI.
M’ha semblat el pa de poble emfarinat de tota la vida o de pagès que dieu/diem allà dalt. Aclareix-m’ho, si et plau.
Cordialment.
EN PRIMER LLOC, GRÀCIES PER LA LECTURA I EL CoMENTARI I PER LES TEUES OBSERVACIONS I IFNfOMACiONS, QUE SEmPRE SERAN BENVINGUDES.
Dit aixxò, com ciuen a Mallroca, "Espanya ens espanya", és a dir, ens furta, en espatlla/estropeja la porta per furatr-ne. Però , de moment, no som prou s que ho tinguem clar.
Ple que fa al pa gallec, només gallec si és fet a Galícia- s’ hi fa servir una farina del país-, tant si és de blat o forment com de blat de moro o dacsa. L´autèntic es ven a Hipergalicia (n’ hi ha un a l´Estació de Sants de Barcelona, però no en recordo cap a l´Estació del Nord a València). L´important del pa no és que sigui cuit "en forn de llenya", sinó el tipus de farina i, sobretot, el temps de fermentació (que sigui totlament natural, només amb llevat o rent, sense "millorants" o burrereies semblants).