BONA VIDA

Jaume Fàbrega

7 d'agost de 2007
6 comentaris

Arrossos/ARRÒS AMB ABADEJO I FLORICOL

De les paelles als arrossos, quais tot és possible, per exmeple és molt bona la combinaicó de bacallà i coliflor, tal com en ssuggereix el/la comunicant Anònim.

PAELLA AMB ABADEJO I FLORICOL
És , ertament, un del més popular dels nostres arrossos, ja que, amb petites variants, es fa tant a les Illes, com al País Valencià i a  Catalunya. La paella no du ceba, però hi pot haver algun arròs- dit o no paella- que n’ inclogui; a Catalunya i a les Balears, els arrossos en duen sempre.
Ingredients
400 g de bacallà salat  
400 g d’ arròs (aproximadament)  
1 pinya petita de coliflor ( o ½ mata)
1 pebrot verd  
oli  
1 ceba  
3 tomàquets
aigua (1 tassa i mitja o 2 tasses per tassa d’ arròs)
Elaboració
Esqueixeu el bacallà i poseu-lo sobre la planxa ben calenta. Els retireu després d’ uns minuts, li traieu la pell i les espines, l’ esqueixeu i el deixeu en remull. Capoleu les cebes molt fines i sofregiu-les en una cassola de terrissa amb o l’oli. Peleu els tomàquets i piqueu-los amb un ganivet, traient-ne les llavors i vinces. Feu el mateix amb  el pebrot i talleu-lo a daus ben petits. Quan s’ hagi sofregit la ceba, afegiu-hi els tomàquets i i el pebrot (aquest, no obstant, s’ hi pot afegir amb la ceba). Deixeu concentrar bé el sofregit i afegiu-hi l’ aigua bullent.
Talleu la coliflor a trossets, traient-ne els troncs i afegiu-la amb el bacallà ben escorregut a la cassola. Cal vigilar el punt de sal. La cocció depèn de la qualitat de l’ arròs, però pot ser de 18 a 20 minuts. Podeu deixar l’ arròs lleugerament grenyal, al gust.
Notes
Variants: posar en remull el bacallà la nit abans. Prescindir del pebrot.Posar-hi pebre vermell, o nyora. Afegir-hi un picada d’ ametlles, julivert, alls, safrà (Catalunya), o bé amb julivert, safrà i pebre vermell (Eivissa i Formentera), o de nyora, all i julivert (Mallorca).Fer-ho sense sofregit, en blanc (Cadaqués).Posar-hi carxofes i pèsols, o bé mongetes tendres. També es pot deixar "sec", a l’estil de Mallorca, com en paella a l’ estil valencià, o bé es pot deixar sucós, caldós o lletós. També es molt bo fet al forn, tal com es fa a València.
Pot incloure trossos de patata/creïlla (un ingredient d’ alguns arrossos valencians i mallorquins). Amb més ceba, tenim també l’ arròs valencià amb ceba.

  1. A casa ho anomenem ‘Paella en ceba’ en volta d’arròs valencià en ceba i du també abadejo i floricol, doncs es cuina al mateix estil d’una paella valenciana o fideuà.

  2. El vi amb que solem acompanyar els plats el pronunciem amb la vé ‘v’ de valenciana en compter de amb la ‘b’ barcelonina.

  3. Since this specific, Obviously a lot of pupils understood the means, that they wide open gucci outlet web shop for you to sale made gucci for men gucci substantial Canvas Laid-back sneakers. The retail price is incredibly affordable via gucci uk. His or her look capabilities smaller revenue nevertheless rapid turnover and possesses a lot of dedicated clientele Additionally, they sale made gucci borse in your case!

Respon a Anònim Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!