BONA VIDA

Jaume Fàbrega

22 de juliol de 2011
18 comentaris

ALBERGINES FARCIDES

De Mallora a Albània, passnat per Grècia i Turquia, arreu de la Mediterrània hi trobme una recepta similar.

PATELLXHANE TE
MBUSUR.ALBERGINIES FARCIDES

Es tracta d’ un dels plats d’
albegínies més famosos

de la cuina turca, però
present arreu dels Balcans:aquesta és la versió d’ Albània. A Mallorca es fa de
forma similar.

Ingredients

8 albergínies mitjanes (1 kg,
aproximadament)

7 cebes (uns 400 g)

500 g de tomàquets

2 grans d’ all

julivert,sal

oli d’ oliva

1 cullerada de vinagre

Elaboració

Talleu el coronell de les
albergínies. Peleu el mig, però deixant una mica de pela als extrems, o bé una
mica de pela pel llarg, sobretot a la part de sota. Féu-hi quatre talls en el
sentit de la llargada (n’ hi ha qui n’ hi fa un de sol). Poseu-hi un bon pols
de sal i deixeu-les reposar una mitja hora, a fi de purgar-les, millor posades
en una taula inclinada, per facilitar l’ evacuació del suc o verinada, o bé
deioxeu-les un temps en aigua salada.

Renteu-les bé i premeu-les
per treure’n l’ aigua i feu-les fregir en abundant oli d’ oliva.Poseu-les en un
paper absorbent o escorreu-les bé i dipositue-les en una cassola.

Poseu una paella al foc amb oli
del que heu fet servir per fregir les albergínies  i féu-hi sofregir la ceba, ben picada, a foc
baix. Afegiu el tomàquet, sense peles ni llavors, i l’ all i el julivert,
trinxats. Féu-ho confitar una mica (uns de 10 minuts).Hi ha qui hi afegeix una
mica d’ aigua, així com una cullerada de vinagre.

Ompliu les barques d’
albergínies amb aquest farciment. Afegiu-hi sal.Poseu-hi oli i feu-ho coure a
forn ben baix.

Notes

Aquest plat se sol menjar
fred, però calent també és bo.

Hi ha qui al sofregit hi
afegeix també llorer o pebre.

Hi ha qui hi posa alguns
ingredients a talls més grossers- el tomàquet, per exemple, a rodelles, al
damunt.

S’ hi pot afegir carn picada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!