RACISME ESPANYOL: CATALUNYA SOTA SOSPITA

A Espanya, la vare de mesurar és doble: tot el que afecta a Catalunya és vist sota sospita, sigui l´Estatut, les declaracions d´Oleguer Presas, les de Rubianes o les de Sebastià Alzamora.

Molts subscriuen del tot  el que va dir Rubianes sobre Espanya, el que ha dit Oleguer sobre  el suposat "estat de dret" i el que va dir Alzamora sobre la unitat de la llengua. Per dir obvietats, això, sí, a noslatres ens jutgen. Aklgú ha jutat algún del partit dels "Ciutadans", del PP o del PSOE pels insults proefrits qúotidianament contra Catalunya o la seva llengua. La raó de ser d’ Espanya, allò que l´alimenta des de Quevedo ("el catalán, ladron de tres manos") és la catalanofòbia. Els intel.lectuals , escriptors, periodistes i artistes espanyols són partíceps o còmplices d’ aquest racisme.Ser espanyols no solament és un ma negoci, és viure sota sospita i criminalitzats.

Semrpe hem de demanar perdó pel fet de ser catalans, i per postres, ara se’ ns espanyolitza des dels mitjans públics: ahir a TV· entrevistaven Falete (altrament un excel.lent cantat), i Catalunya Ràdio (On vols anar a apar: ja sabem on) Antonio Gala, un catalanofòbic d’ honor, que ha fet declaracions agressives contra la llengua catalana.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *