N’ HE FET 75!

LLIBRES PUBLICATS PER JAUME FÀBREGA (2020)

1.Fidel Aguilar (Girona, 1972)

2.Xicu Cabanyes, escultures a cel obert (Banyoles,1981)

3.La cuina gironina (Barcelona, Laia, 1986).Descatalogat

4.Cuina de l’ Empordà i la Costa Brava (Barcelona,La Magrana, 1990, 1995)

5.La cuina de l’ Empordanet. La picada (Palafrugell,Ed. Baix Empordà, 1991).Descatalogat

6.La cuina de Cadaqués(Barcelona,Empúries, 1992)

7.El Pla de l’ Estany (Barcelona, Dissenys Culturals, 1993)

8.La cuina de Menorca, amb Carme Puigvert (La Magrana, 1995). Traduïda a l’ anglès i l’ espanyol).Descatalogat

9,10,11, 13, 13,14,15, 16 La cuina catalana (Barcelona, La Magrana- ed. 92,1995. Noves edicions: L’ Isard-Enciclopèdia Catalana. Obra en 9 volums)

  1. El llibre del porc. Guia dels embotits i pernils (Barcelona,La Magrana, 1996).Descatalogat
  2. El llibre del peix (Barcelona,La Magrana, 1996).Descatalogat
  3. 19. La cuina de Josep Pla. A taula amb l’autor de El que hem menjat (Barcelona, La Magrana, 1997).Descatalogat

20, 21, 22 La cuina mediterrània (L’ Isard-Enciclopèdia Catalana, 1998.  3 volums). Traduïda a l’espanyol.Gourmand World Cookbook Awards, Périgueux 2000,”Premi Mundial al millor llibre de cuina mediterrània”.

  1. 23. Nació i deglució.Fílies i fòbies de la cultura del gust (Lleida, Pagès Editors, 1997). Finalista del Premi d’ Assaig Josep Vallverdú)

24.Cuina catalana a l’ abast (Barcelona, La Magrana, 1997).Descatalogat

  1. Traditional Catalan Cooking (Barcelona, La Magrana, 1997). Traduïda a l’ alemany, Die Traditionelle Katalanische Küche i al francès, La cuisine Catalane.
  2. 26. Xicu Cabanyes, bosc d’ escultures (Banyoles, 1999)
  3. 27. Els quatre elements i les arrels del menjar (Girona, Diputació de Girona, 1999)
  4. La cuina de Mallorca (Barcelona, La Magrana, 1999). Gourmand World Cookbook Awards, Périgueux, 2000, “Premi Mundial per al millor llibre de cuina mediterrània en català”).Descatalogat
  5. La cultura del gust als Països Catalans (Tarragona,El Mèdol, 2000)
  6. La cuina medieval. A taula amb Francesc Eiximenis (Girona, Ajuntament de Girona/Institut d’ estudis Gironins, 2000)

31.El llibre de la ratafia.Ratafies i licors d’ herbes de tot el món (Valls, Ed. Cossetània,, 2001). Gourmand World Coobook Awards, Périgueux, 2001.

32.Pa amb tomàquet.Les receptes més senzilles i saboroses de la Mediterrània (Valls, Cossetània Edicions,2002)

33.El gust d’ un poble.Els plats més famosos de la cuina catalana (Valls, Cossetània Edicions,2002)

34.La cuina del país dels càtars. Cultura i plats d’ Occitània, de Gascunya a Provença (Valls, Cossetània Edicions,2003)

35.Memòries del gust. La cuina familiar al Pla de l´Estany (Girona, CGC Edicions, 2003)

36.Dalícies. A taula amb Salvador Dalí (Valls, Cossetània Edicions,2004)

37.Història i teoria del suquet (Palamós,Càtedra d’ Estudis Marítims, Universitat de Girona-Ajuntament de Palamós, 2004)

38.La cuina surrealista.Dalicatessen de Salvador Dalí (Lleida, Pagès Editors,2004)

39, 40, 41. La cuina del món, vol. I Àsia, 2004, vol II Europa i Àfrica, 2004, vol III,Amèrica i Oceania, 2005 (Barcelona,L´Isard- Enciclopèdia Catalana)

42.Menjant amb amics i coneguts (Barcelona, Pòrtic, 2004)

43.Els postres i pastissos de l’ àvia (Valls, Cossetània Edicions,2005)

44.Fogons calents (Barcelona, Llibres de l´Índex, 2005)

45.El gran llibre de la cuina de les àvies (Barcelona, RBA-La Magrana, 2005)

46.La cuina del peix.Del lluç arrebossat a la caldereta de llagosta (Barcelona, Mina,2006)

47.Gastronomia de Mallorca (Pollença, El Gall Editor, 2006)

48.Catalunya per sucar-hi pa (Barcelona, Dux Editorial, 2006)

49,50,51,52.La cuina.Gastronomia tradicional sana (4 vol.,Barcelona, Mediterrània Edicions Culturals, 2006-2007).

53.Manual de gastronomia. Indicacions pràctiques per al gurmet (Valls, Cossetània Edicions, 2006)

54.La cuina del Pirineu català (amb Eliane Thibaut Comelade, Valls, Cossetània Edicions, 2009).

55.Cuina monàstica. Les receptes dels nostres monestirs (Barcelona, Editorial Mediterrània, 2013).

56.L’ essència de la cuina catalana (Barcelona, Comanegra, 2013.Pròleg de Joan Roca)

57.La cuina marinera de la Costa Brava.Receptes tradicionals dels pescadors (Sant Vicenç de Castellet, Farell, 2013)

58.100 plats indispensables de la cuina catalana. De la cuina de les àvies als germans Roca (Valls, Cossetània, 2013)

59.La cuina de pagès. Receptes tradicionals del món rural (Sant Vicenç de Castellet, Farell, 2014).

60.Cuina monàstica (Barcelona, Editorial Mediterrània, 2013)

  1. La cuina del 1714. Història i receptes (Barcelona, Viena Edicions, 2014.Pròleg de Jaume Sobrequés i Callicó)
  2. Ratafies (Valls, Cossetània, 2015)
  3. La cuina modernista. Obrers, menestrals, burgesos i indians (Barcelona, Viena Edicions, 2015.Pròleg de Daniel Giralt-Miracle).

64.La cuina dels pastors (Sant Vicenç de Castellet, Farell, 2016. Pròleg d’ Eudald Carbonell)

  1. La cuina medieval i renaixentista.Moros, jueus i cristians (Barcelona, Viena Edicions, 2016, Pròleg de Joaquim Nadal)

66.El llibre de la llonganissa (Girona, Curbet Edicions, 2016. Pròlegs de Xavier Albertí i Josep M. Bosch)

  1. La cuina antiga.Ibers, grecs i romans (Barcelona, Viena Edicions, 2017. Pròlegs d’ Eudald Carbonell, Enriqueta Pons, Marta Santos i Mario Zuchitello)

68.La cuina més exquisida de la Costa Brava. Els tapers (Sant Vicenç de Castellet, Farell), 1918. Pròleg de Jordi Arbonés, “Nif”)

  1. (amb Enric Herce), l’ Odissea culinària. Viatges per la gastronomia de la Mediterrània. Barcelona, Viena Edicions, 2018)

70.Les truites de la iaia de Can Roca (Girona, MMV Edicions, 2018).

  1. Cuina i cultura del gust al País Valencià. El patrimoni culinari (Alacant, Universitat d’ Alacant, 2019)
  2. Homenatge a Josep Pla (Barcelona, Acadèmia Catalana de Gastronomia, 2019). Il.lustracions de Ferran Adrià.
  3. La cuina de la Costa Brava i el Pirineu de Girona (Barcelona, Viena Edicions, 2020)
  4. Menjars i memòries del gust. Les arrels de la cuina valenciana (Benicarló, Benicarló). Premi Internacional Llibre Gastronòmic Ciutat de Benicarló.
  5. Cap i pota. El gran llibre dels menuts (Cossetània Edicions, Valls, 20020)
Afegeix un comentari