temps de samfaina

 

CONILL AMB PEBROT I TOMATA

Una deliciosa recepta de conill amb samfaina, o “xamfaina” (Selva, Maresme…), o amb “pebrot i tomata” (Empordà, Pla de l’ Estany, Gironès), “amb pebres” (Menorca), “amb tomaca” (País Valencià), en fi, de moltes comarques dels Països Catalans. Recepta típica dels tapers de Cass“a de la Selva. Cal fer-la a l´estiu o la tardor.

Ingredients

1 conill d’1,5 kg

2 o 3 tomàquets grossos (1 kg)

2 o 3 pebrots vermells i verds (a gust de cadascú)

oli

sal

Elaboració

Teniu el conill preparat i tallat a vuitens.

Poseu una cassola al foc amb l’ oli i feu-hi rossejar els talls de conill, salats. Reserveu-los, o bé afegiu-hi el tomàquet, feu-lo rossejar una mica i tireu-hi el pebrot en forma de tires allargades o de quadrats,  acabant-ho de deixar coure. Si cal, afegiu-hi aigua (o un raig de vi  negre).Proveu-ho de sal.

Notes

Noteu que no cal elaborar la samfaina a part; a casa s’ afegia tot a la cassola, amb uns resultats òptims.

En aquesta  recepta, els pebrots es poden escalivar abans. Hi ha llocs, però, en què el pebrot, o bé l’ albergínia- en el ca que se n’ hi posi, llavors tindrem la samfaina o “xamfaina”- s’ hi posen sense escalivar. S’hi pot posar també pebrot verd i bitxo dolç de Girona, així com una copa de vi negre i pebre negre.

Hi ha també que hi posa una mica de ceba, que s’ adiu amb el conill.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *