LLIBRES PUBLICATS PER JAUME FÀBREGA
1.Fidel Aguilar (Girona, Ajuntament de Girona,1972)
2.Xicu Cabanyes, escultures a cel obert (Banyoles,1981)
3.La cuina gironina (Barcelona, Laia, 1986).Descatalogat
4.Cuina de l’ Empordà i la Costa Brava (Barcelona,La Magrana, 1990, 1995)
5.La cuina de l’ Empordanet. La picada (Palafrugell,Ed. Baix Empordà, 1991).Descatalogat
6.La cuina de Cadaqués(Barcelona,Empúries, 1992).Exhaurit
7.El Pla de l’ Estany (Barcelona, Dissenys Culturals, 1993)
8.La cuina de Menorca, amb Carme Puigvert (La Magrana, 1995). Traduïda a l’ anglès i l’ espanyol).Descatalogat
9,10,11, 13, 13,14,15, 16 La cuina catalana (Barcelona, La Magrana- ed. 92,1995. Noves edicions: L’ Isard-Enciclopèdia Catalana. Obra en 9 volums).Exhaurit
17. El llibre del porc. Guia dels embotits i pernils (Barcelona,La Magrana, 1996).Descatalogat
18. El llibre del peix (Barcelona,La Magrana, 1996).Descatalogat
19. La cuina de Josep Pla. A taula amb l’autor de El que hem menjat (Barcelona, La Magrana, 1997).Descatalogat
20, 21, 22 La cuina mediterrània (L’ Isard-Enciclopèdia Catalana, 1998. 3 volums). Traduïda a l’espanyol Premi.Gourmand World Cookbook Awards, Périgueux 2000,”Premi Mundial al millor llibre de cuina mediterrània”.Exhaurit.
23. Nació i deglució.Fílies i fòbies de la cultura del gust (Lleida, Pagès Editors, 1997). Finalista del Premi d’ Assaig Josep Vallverdú)
24.Cuina catalana a l’ abast (Barcelona, La Magrana, 1997).Descatalogat
25. Traditional Catalan Cooking (Barcelona, La Magrana, 1997). Traduïda a l’ alemany, Die Traditionelle Katalanische Küche i al francès, La cuisine Catalane. Descatalogat.
26. Xicu Cabanyes, bosc d’ escultures (Banyoles, 1999)
27. Els quatre elements i les arrels del menjar (Girona, Diputació de Girona, 1999)
28. La cuina de Mallorca (Barcelona, La Magrana, 1999). Premi Gourmand World Cookbook Awards, Périgueux, 2000, “Premi Mundial per al millor llibre de cuina mediterrània en català”).Descatalogat
29. La cultura del gust als Països Catalans (Tarragona,El Mèdol, 2000)
30. La cuina medieval. A taula amb Francesc Eiximenis (Girona, Ajuntament de Girona/Institut d’ Estudis Gironins, 2000)
31.El llibre de la ratafia.Ratafies i licors d’ herbes de tot el món (Valls, Ed. Cossetània,, 2001). Gourmand World Coobook Awards, Périgueux, 2001.Diverses edicions
32.Pa amb tomàquet.Les receptes més senzilles i saboroses de la Mediterrània (Valls, Cossetània Edicions,2002)
33.El gust d’ un poble.Els plats més famosos de la cuina catalana (Valls, Cossetània Edicions,2002)
34.La cuina del país dels càtars. Cultura i plats d’ Occitània, de Gascunya a Provença (Valls, Cossetània Edicions,2003).Descatalogat.
35.Memòries del gust. La cuina familiar al Pla de l´Estany (Girona, CGC Edicions, 2003).Descatalogat.
36.Dalícies. A taula amb Salvador Dalí (Valls, Cossetània Edicions,2004). Descatalogat.
37.Història i teoria del suquet (Palamós,Càtedra d’ Estudis Marítims, Universitat de Girona-Ajuntament de Palamós, 2004)
38.La cuina surrealista.Dalicatessen de Salvador Dalí (Lleida, Pagès Editors,2004)
39, 40, 41. La cuina del món, vol. I Àsia, 2004, vol II Europa i Àfrica, 2004, vol III,Amèrica i Oceania, 2005 (Barcelona,L´Isard- Enciclopèdia Catalana).Exhaurit.
42.Menjant amb amics i coneguts (Barcelona, Pòrtic, 2004)
43.Els postres i pastissos de l’ àvia (Valls, Cossetània Edicions,2005). Descatalogat.
44.Fogons calents (Barcelona, Llibres de l´Índex, 2005)
45.El gran llibre de la cuina de les àvies (Barcelona, RBA-La Magrana, 2005). Exhaurit.
46.La cuina del peix. Del lluç arrebossat a la caldereta de llagosta (Barcelona, Mina,2006).Premi Gourmand World Cookbook Awards
47.La cuina de Mallorca.Receptes de cuina tradicional mediterrània (Pollença, El Gall Editor, 2006)
48.El convit del Tirant.Cuina i comensalitat, de l´Edat Mitjana a Ferran Adrià. Premi d’ Assaig Andorra (Pagès Editors, 2006)
49.Catalunya per sucar-hi pa. Guia comarcal d’ atractius turístics, productes, plats, vins i festes gastronòmiques dels Països Catalans (Barcelona, Dux Editorial, 2006)
50. Taronges de Xàtiva. Cavallers, cuiners i papes: orígens i apogeu de la cuina valenciana. Premi d’ Assaig C. Sarthou, Xàtiva (Xàtiva, Ajuntament-Impremta Mateu, 2007)
51,52, 53, 54.La cuina.Gastronomia tradicional sana (4 vol.,Barcelona, Mediterrània Edicions Culturals, 2006-2007-2008).
55.La cuina de Llançà, del mas al mar.Receptari tradicional (Ajuntament de Llançà, 2008)
56. Manual de gastronomia. Indicacions pràctiques per al gurmet (Valls, Cossetània Edicions, 2008)
57. La cuina del Pirineu català, amb Eliana Thibaut i Comalada, Valls, Cossetània Edicions,2009)
58.El llibre de les sopes (Valls, Cossetània Edicions, 2008). També en edició digital
59. Un tast d’ història. Un viatge gastronòmic per les terres dels Borja i dels nostres Clàssics (Gandia, Ajuntament de Gandia, 2010)
60. La cuina marinera de la Costa Brava. Receptes tradicionals dels pescadors (Sant Vicenç de Castellet, Farell, 2013).
61.Cuina monàstica. Les receptes dels nostres monestirs (Barcelona, Editorial Mediterrània, 2013).
62.L´essència de la cuina catalana. Receptes amb història i anècdotes (Barcelona, Comanegra, 2013)
63.Sabors de la Mediterrània (digital, Lulu.com, Amazon, 2013)
En preparació: El llibre de les trumfes (en premsa), La cuina afrodisíaca (amb pepa Úbeda)
Obres col.lectives: La pastisseria i la cuina de la garrofa (Fundació Alícia, Onada Edicions, 2011), El patrimoni de Catalunya (Enciclopèdia Catalana, 2013), Larousse vinos (2013) i d’ altres d’ art, antropologia i cuina, història de la cuina (incloent ponències a diversos congressos, Girona, Barcelona, Viena…).
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!