LICORS DE CIRERES D’ ARBOÇ

Els frares, i els no frares, sempre han fet licors d’ herbes i fruites, com aquest que explico.

 

RATAFIA DE CIRERES D’ ARBOÇ

Les ratafies o aiguardents amb fruita macerada i fins amb pinyols són també corrents a molts països. Se’ n poden fer de tota classe de fruites, però hi excel.leixen les petites i vermells, com cireres, gerdons, cassís (groselles negres) mirtils, aranyons  i a França, sobretot, groselles negres o ribes, dites cassis en francès. També es pot fer amb cireres d’ arboç, un arbust típicament mediterrani. El cirerer d’ arboç és també anomenat arboç, arbocer (noms també occitans i francesos), llipoter, alboix, cirerer de llop. Li agraden els boscos d’ alzines i carrasques. Els fruits es cullen a la tardor.

Ingredients

1 l d’aiguardent   

200 g de sucre ,1/2 kg de cireres d’ arboç madures

canyella,clavells

Elaboració

Escolliu unes cireres d’ arboç ben senceres. Esbandiu-les i deixeu-les eixugar. Aixafeu-les una mica o feu—hi algun tall. Poseu-les en una ampolla de boca ampla, tireu-hi l’ aiguardent i la resta d’ ingredients i deixeu-ho a la serena durant 50 dies.

Després d’ aquest temps, passeu la mescla per un drap o filtre. Dissoleu el sucre en una tassa d’ aigua i afegiu-lo a l’ alcohol. Poseu-lo en ampolles i guardeu-les. Ho podeu començar a beure al cap de dos mesos.

Notes

Les cireres d’ arboç contenen àcid màlic, pectina (que les fa bones per a gelees) i sucre que, en fermentar o sobremadurar creen alcohol.

Per saber-ne més:

Jaume Fàbrega, Ratafies i licors d’ herbes de tot el món, Cossetània Edicions.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *