BONA VIDA

Jaume Fàbrega

16 de febrer de 2009
6 comentaris

LICORS DE CIRERES D’ ARBOÇ

Els frares, i els no frares, sempre han fet licors d’ herbes i fruites, com aquest que explico.

 

RATAFIA DE CIRERES D’ ARBOÇ

Les ratafies o aiguardents amb fruita macerada i fins amb pinyols són també corrents a molts països. Se’ n poden fer de tota classe de fruites, però hi excel.leixen les petites i vermells, com cireres, gerdons, cassís (groselles negres) mirtils, aranyons  i a França, sobretot, groselles negres o ribes, dites cassis en francès. També es pot fer amb cireres d’ arboç, un arbust típicament mediterrani. El cirerer d’ arboç és també anomenat arboç, arbocer (noms també occitans i francesos), llipoter, alboix, cirerer de llop. Li agraden els boscos d’ alzines i carrasques. Els fruits es cullen a la tardor.

Ingredients

1 l d’aiguardent   

200 g de sucre ,1/2 kg de cireres d’ arboç madures

canyella,clavells

Elaboració

Escolliu unes cireres d’ arboç ben senceres. Esbandiu-les i deixeu-les eixugar. Aixafeu-les una mica o feu—hi algun tall. Poseu-les en una ampolla de boca ampla, tireu-hi l’ aiguardent i la resta d’ ingredients i deixeu-ho a la serena durant 50 dies.

Després d’ aquest temps, passeu la mescla per un drap o filtre. Dissoleu el sucre en una tassa d’ aigua i afegiu-lo a l’ alcohol. Poseu-lo en ampolles i guardeu-les. Ho podeu començar a beure al cap de dos mesos.

Notes

Les cireres d’ arboç contenen àcid màlic, pectina (que les fa bones per a gelees) i sucre que, en fermentar o sobremadurar creen alcohol.

Per saber-ne més:

Jaume Fàbrega, Ratafies i licors d’ herbes de tot el món, Cossetània Edicions.

  1. Moltes gràcies per la info. Ara mateix m’hi poso i segur que si el licor em surt bé, et tindré present quan ens el prenguem. Suposo uqe saps que escrius pel mon, però aquest mon no té cara definida… Ara mateix tens una cara contenta i disposada a seguir els teus passos licorencs.
    Molts d’ànims i pluja de gràcies!!
    Laia

  2. Em preguntava si només amb les cireres i potse alguna cosa d’aigua no funcionaria igual, ja que les cireres ja produeixen força alcohol?!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!