Presentació

El País Valencià és hui un territori políticament dominat de forma hegemònica per la dreta, més concretament pel Partit Popular. El PP controla la Generalitat, les tres Diputacions, les tres capitals provincials i la immensa majoria d’ajuntaments. Però no ha sigut sempre així.

L’esquerra, la més moderada, el Partit Socialista del País Valencià, va encadenar victòries electorals fins l’any 1991 però des d’aquell moment tot han estat derrotes. Les formacions més a la seua esquerra o més nacionalistes sempre han tingut presència testimonial a les institucions o, fins i tot, s’han quedat fora d’elles. 

Actualment, els casos de corrupció tenen a les portes dels jutjats els principals dirigents i governants del PP, començant pel President de la Generalitat, Francisco Camps. A més, els indicadors econòmics valencians són dels pitjors de tot l’Estat. Però ni això, ni el suposat desgast de tants anys de govern, ni els habituals capítols de divisió interna, passen factura als “populars” que, segons les últimes enquestes, van camí de guanyar-li més terreny a l’oposició

Què li passa, doncs, a l’esquerra valenciana que pareix condemnada a l’oposició? De què és conseqüència, dels encerts de la dreta o dels errors de la pròpia esquerra? Hi ha indicis que apunten cap un final de cicle del govern del Partit Popular? Les respostes estan ací o cal mirar més enllà? 

Per acostar-se a les respostes a totes aquestes preguntes són les 30 entrevistes que des de hui mateix fins el día 20 de maig, dos dies abans de les pròximes eleccions autonòmiques, anirem publicant en aquest bloc. El treball el que tracta és dereflexionar al voltant dels interrogants plantejats. Molta gent al País Valencià discuteix habitualment sobre el per què de l’hegemonia popular. Nosaltres farem el mateix a partir de les opinions i les experiències de gent valuosa, persones que en qualsevol país serien referents socials i que ara i ací són, la majoria, perfectes desconeguts més enllà dels seus àmbits d’activitat professional. 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *