6 de juny de 2010
Sense categoria
0 comentaris

1a. Festa de l’art

 

Fa poques hores ha finalitzat la 1ª. Festa de l’art a les galeries. Art Catalunya, (associació que agrupa galeries professionals de Catalunya amb l’ànim de dinamitzar la creativitat i difondre l’art contemporani per tot el territori) ha organitzat aquesta jornada de portes obertes amb un doble objectiu: acostar les arts visuals al públic en general i incrementar el nivell de vendes.


Aquesta es una iniciativa pionera a Europa, fins ara si que s’han fet experiències semblants a nivell local, però no han abastat tot un territori.
Es pot considerar un èxit  que a la primera edició hagin participat unes 80 galeries de les 200 existents a casa nostra. En 20 municipis d’arreu de Catalunya les galeries d’art han obert fins les 12 de la nit passada i han dinamitzat la festa nocturna amb la col·laboració d’altres arts com ara: música, teatre, mim, circ i dansa. S’han organitzat dues rutes guiades a l’interior de cada municipi per coordinar les visites a les galeries participants fent-les coincidir amb les actuacions de cada sala.


Aquesta experiència te dos precedents a Catalunya: la Nit als museus, de la que ja se n’han fet tres edicions i la Nit de l’Art a Sant Cugat del Vallès , amb un format molt semblant al que s’ha generalitzat ara per tot el territori,  que l’any passat es va fer per novè any consecutiu.

La previsió es  de tornar-ho a repetir anualment el primer dissabte de juny, moment de l’any en que hi ha més galeries obertes.

Tal com  apuntava el secretari de l’associació Art Catalunya als mitjans de comunicació, “ en els moments de crisi, novetats com  la Nit de l’Art poden ser l’alenada d’aire fresc que animi al sector a buscar noves vies  per sortir-se’n”

 

 

 

http://www.artcatalunya.cat/

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!