Isaac Peraire Soler

Quan surt el sol, surt per a tothom, sense preguntes ni privilegis...

2 de maig de 2006
0 comentaris

Les JERC apostem pel NO a l’Estatut

Divendres al matí, la Direcció Nacional de les JERC, mitjançant el portaveu de l’organització Pere Aragonès, expressàvem públicament la nostra aposta pel vot negatiu al referèndum de l’Estatut. Els membres d’aquesta direcció, ja havíem emès un comunicat dos dies abans en que es demanava a ERC que no descartés aquest vot, cosa que el dijous, a la Direcció Nacional d’ERC va passar. ERC aprovà una resolució en què el NO hi és contemplat. Així doncs, ERC dona cobertura, també, al No independentista. Ara, però, falta prendre les posicions definitives.

Les JERC tenim una important cita el dia 13 a l’Hospitalet de Llobregat, on celebrarem una Conferència Nacional per decidir el nostre vot. La militància d’Osona, el Ripollès i el Lluçanès ho tenim clar. És el que jo, com a portaveu, he copçat els últims dies parlant i debatent amb ella. I pel què fa a ERC, avui es celebren les assemblees territorials per a debatre i explicar la proposta de resolució de la direcció nacional, que s’acabarà votant dissabte al Consell Nacional, màxim òrgan de representació del partit entre congressos. Tot plegat és una mostra de la democràcia interna que caracteritza els nostres partits, i és que cap altra organització del marc parlamentari ha tingut la inciativa de traslladar a debat entre la militància la decisió de quin vot emetre en el referèndum estatuari.  .

Les JERC apostem pel NO perquè l’Estatut que ens proposen bloqueja per molt de temps qualsevol possible avenç nacional, no reconeguent la nació catalana ni incorporant-hi el dret a l’autodeterminació. Amb això en tindríem suficient per a dir-hi NO. Però resulta que hi ha més. Hi ha diferents motius que no permetran avançar en educació, habitatge, en el desenvolupament sostenible, en polítiques d’emancipació juvenil, en justícia, en la presència a Europa, en les seleccions esportives catalanes, en la unitat de la llengua… i finalment, tampoc avancem en el finançament, continuant patint l’espoli fiscal per part de l’estat centralista (així ho han reconegut diferents economistes especialitzats).

Així doncs, a l’espera de les assemblees i el Consell Nacional d’ERC, i de la Conferència Nacional de les JERC, apostem pel NO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!