Isaac Peraire Soler

Quan surt el sol, surt per a tothom, sense preguntes ni privilegis...

3 de maig de 2006
1 comentari

les assemblees

Ahir vaig assistir a l’assemblea territorial que la militància d’ERC vàrem fer a la Catalunya Central, a Manresa. Érem molts, déu ni do. Això, d’entrada, evidencia que el tema de l’Estatut, almenys a la militància no passa per alt. Altra cosa és la resta de la societat, que aquesta si que crec que a la majoria se li’n rebufa tot l’espectacle que ha envoltat des d’un inici el debat de la reforma estatutària.

Primer de tot ens hem de felicitar perquè ERC i les JERC hem estat els únics a traslladar a tota la militància la important decisió de què fer davant el referèndum (i al Congrés). Recordem que els altres partits han dictat sentència sense fer ni cas de les reclamacions d’alguns sectors de les seves bases. A més, hem estat capaços de mantenir un debat intern molt interessant, serè, argumentat, raonat. Ara, espero que la direcció entomi amb positivisme el resultat de totes les assemblees celebrades ahir, recondueixi la seva postura cap el què des de les JERC s’ha demanat des d’un inici i es quedi amb el NO clar que demana la militància i que ahir es va evidenciar. La decisió està ara en mans del Consell Nacional que es celebrarà aquest dissabte. El Conseller Huguet (que presidia l’assemblea de la Catalunya Central junt amb la Marina Llançana i l’Ignasi Perramon), ja va apel·lar a la responsabilitat dels consellers nacionals. Jo hi confio plenament i estic convençut que ahir van sentir la veu de tots els militants i dissabte acutaran en conseqüència del què el territori va dir.

En tot cas, queda clar que ERC rebutja l’estatut, i ha estat valenta en aquest procés, i estic segur que ho serà per intentar aturar la farsa que representa aquest text ‘cepillado’ que Mas, Maragall i Saura (…) han beneït i intenen vendre’ns com a bo.

 1. Les bases d’Erc li han dit a la direcció que val
  més la dignitat que la cadira, i que per això, volen dir No a l’estatutet.

  Ara només falta que la direcció en prengui
  nota, canvïi la seva recomanació de vot i es posi a sumar esforços amb la
  campanya Diguem No que ja fa uns dies que camina.

  Si anem tots junts, segur que podem guanyar i
  fotre aquest projecte d’estatut al lloc que li pertoca: les escombreries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!