Isaac Peraire Soler

Quan surt el sol, surt per a tothom, sense preguntes ni privilegis...

6 de març de 2006
2 comentaris

Carta oberta a l’alcalde de Sant Bartomeu del Grau

"Jo, com a alcalde, encara no sé com seran les comarques en la previsible, però no segura, nova llei que s’està elaborant" Miquel Colomer, a www.sbg.llucanes.net

Benvolgut alcalde de Sant Bartomeu del Grau,

Tenia moltes ganes d’escriure’l abans de realitzar-se el referèndum a la seva població, però vaig preferir esperar els resultats que s’obtinguéssin així fer-ne, de pas, una primera valoració. Primer faré, doncs, unes disposicions inicials que fa dies que em volten pel cap. Li he de dir que vaig rebre amb fredor la notícia de què es feia un referèndum per demanar la comarca on pertànyer. Em va venir de nou.. Sóc ferm defensor de la consulta al poble sobre diferents temàtiques, i l’he de felicitar perquè a Sant Bartomeu en sou un exemple. Però no qualsevol consulta ni de qualsevol manera. Les coses, senyor alcalde, s’han de fer bé, o intentar fer-les bé; evidentment, sempre ens podem equivocar.

Per què ha fet la consulta en aquest moment? Per què no ha donat informació ni de què representa ser ‘administrativament’ del Lluçanès o d’Osona? A la secció d’opinió de la pàgina web de Sant Bartomeu, hi ha opinions seves molt interessants. Admet que no sap què representa ser comarca en la nova llei territorial. Doncs, i què preguntava als seus vilatans? Perdoni, però s’ha equivocat demanant a la gent de Sant Bartomeu quelcom que vostè no sap respondre. A més, diu que no sap si la llei tirarà endavant, ni tampoc li han preguntat encara a quina comarca vol pertànyer. Per què fer aquest referèndum amb tants interrogants oberts? No estic d’acord, tampoc, en què l’Ajuntament, almenys públicament, hagi volgut ser tant i tant neutral en la decisió. No em crec que vostès ho siguin. Sinó, no haurien fet aquesta consulta.

I ara què, Sr. Colomer? Ha dit que el resultat parla per sí sol. I tant si parla. Però, com l’administrarà? Què n’obté de saber això, que per altra banda ja podíem preveure? Què en diu del suposat boicot dels favorables al Lluçanès (declaracions seves ho afirmen)? S’imagina que aquesta gent favorable siguin quatre-centes persones?. També li he de dir que crec que aquests ‘suposats’ defensors lluçanesos podien haver fet alguna cosa per, almenys, fer campanya a favor de la votació pel Lluçanès. Però bé, algun motiu deurien tenir.

Al meu entendre, aquests resultats deixen entreveure unes sensacions a Sant Bartomeu, per altra banda lògiques. Si sóc de Sant Bartomeu, jo també diria ser d’Osona si em plentegen què és millor, si anar a Prats o Vic. Però Sr. Colomer, vostè sap que no es tracta d’això.

Sant Bartomeu és el segon poble, en població, del Lluçanès, si em permet dir-ho, clar. Històricament ha estat del Lluçanès, i espero que quan aquesta comarca sigui reconeguda oficialment i aparegui al mapa comarcal de Catalunya, sigui amb Sant Bartomeu. El reconeixement d’aquesta zona és vital pel seu futur, vostè ho sap. Els nostres pobles seran del Lluçanès o aniran deixant de ser. Tinguem una mica de serietat i fem els passos adients per assolir aquest reconeixement, del que el referèndum del seu poble n’és, al meu entendre, un pas enrere. Espero que a altres pobles que el vulguin fer, el facin meditant-ne molt bé el procediment i les formes, no com Sant Bartomeu, que em dóna la sensació que s’ha près com una qüestió de pati de col·legi.

Aquesta carta l’he escrit des de la meva visió, evidentment, i la meva opinió no és més que això, la meva. Suposo, i havent llegit el fòrum de la web de Sant Bartomeu, tampoc sóc únic.

Rebi una salutació,

Isaac Peraire Soler
Prats de Lluçanès

  1. jajaja isaac no vaig pensa a comentarte aixo aket cap de setmana pero en vista del que dius ma quedat vastant clar el que penses jeje. jo tambe vaig kedar bocabadat en veure el resultat i saps que si jo encara visques a Sant Bartomeu hi hauria hagut almenys un vot mes pel lluçanes i tambe vaig pensar que havia estat organitzat molt malament i precipitadament aquest referendum… anims que aconseguireu ser comarca aviat i amb Sant Bartomeu a dins 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!