Isaac Peraire Soler

Quan surt el sol, surt per a tothom, sense preguntes ni privilegis...

22 de gener de 2008
5 comentaris

Pregó, amb Josep M. Miró

Ahir vaig anar al Pregó de la Festa Major de Sant Vicenç de Prats de Lluçanès. El protagonista era Josep M. Miró. Al principi semblava tímid, nerviós. El públic, molt nombrós, omplia de gom a gom la Sala Cal Bach i la feia petita.

De seguida Miró es va deixar anar i va demostrar les seves dots, anant desgranant una història, la seva, que la podíem fer molt nostra, de tots. Recitant el poble, de Martí i Pol, el pregoner es va acabar de posar la gent a la butxaca.

Tot i ser d’una generació clarament diferent a la meva -ens separen 8 anys-, és evident que molts records d’infància i joventut que ell va viure, són igualment recordables per a mi -i per a molts altres pradencs-. Entre altres coses que va dir, em ve al cap els estius a la Riera de Merlès.

La concepció del poble, la forma que explicava, que descrivia… La transcripció, ja es fa esperar massa.

Va ser proper. Lleuger. Amè. Fi. Precís. Sobri. Un pregó lúcid. Tot plegat, finalitzat amb un exquisit concert dels professors de l’Escola Municipal de Música. Una vetllada molt agradable, enmig d’aquesta -per a mi- estranya Festa Major.

Es va fer curt. FELICITATS I MOLTS ÈXITS!

(segueix amb la biografia…)

Josep M. Miró Coromina. Vic, 1977. Llicenciat en direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre, en Periodisme per la UAB i doctornat en literatura catalana. És autor de Quan encara no sabíem res, 360", Les dones de Caïn, Per molts anys, fill, o L’esvoranc.

(Vem anar a veure "L’esvoranc", una obra seva, interpretada a la Sala Polivalent de Prats, diria que era a principis de l’any passat.)

Ha obtingut els premis teatrals 50 Crèdit andorrà, Ramon Vinyes, Evarist Garcia, Boira i Marquès de Bradomín. Ha treballat al Teatre Romea, al Teatre Lliure, al Festival Temporada Alta i al Teatre Nacional de Catalunya amb noms com Xavier Albertí, Toni Casares, Sol Picó, Lluïsa Cunillé, Narcís Comadira o Josep Maria Benet i Jornet. Actualment forma part de l’equip de guionistes de la sèrie Zoo, de TV3. També va formar part de l’equip de guionistes de la sèrie Mar de Fons. Com a periodista, ha treballat a RNE-R4, COM Ràdio, Ràdio Sant Cugat i El 9 Nou. (biografia extreta del programa de Festa Major)

  1. Desitjo de tot cor la millora de la teva nebodeta, espero que ara ja ho hagi superat. He llegit uns quans blocs teus, felicitats per haver acabat la carrera, l’esforç val la pena. La narració de la pluja molt bonica, desitjo que el nou treball a Vic sigui una bona experiéncia. Una abraçada ben forta i el meu cor i pensament restarà sempre a Prats, el meu poble, on he passat els millors anys de la meva vida. Dolors Herms

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!