l’estelada i convergència

El nou alcalde convergent de Prats de Lluçanès demana, de bon rotllo, retirar l’estelada que llueix en la majoria de desplaçaments des de fa ja força temps, el Vicenç -gegant de Prats de Lluçanès-. Demana que es faci almenys per les festes del poble, les majors, les de tothom. (hi ha més…)

Ahir, dimarts, ens reuneixen l’alcalde i el número dos de l’ajuntament. Nosaltres, alguns representants de la Colla Gegantera, evidentment contents i preparats per a treballar conjuntament (com cal) anem a escoltar què volen. Ens trobem amb la sorpresa que el mono-tema de la reunió és l’estelada del gegant. Resulta que hi ha "gent" que els ha fet arribar que no troba bé que el gegant porti l’estelada. Correcte, hi estic d’acord. També hi ha gent que ens hi agrada molt. També hi ha gent que diumenge voltava per Prats amb la bandera espanyola (celebrant la victòria madrilenya). També hi ha gent que la seva bandera és la italiana; n’hi ha que és l’argentina; n’hi ha que senten com a pròpia la columbiana…

Sí, els gegants representen el poble de Prats. D’acord. Els gegants són del poble de Prats. D’acord. Nosaltres, no n’hem tingut cap dubte (un temps enrere sí que n’hi havia que teníen dubtes d’això).

Algú em va dir: "a l’Estatut d’Autonomia posa que la nostra bandera és la senyera". Sí, és clar. I a la Constitución posa que la nostra ha de ser l’espanyola.

La Colla Gegantera, que per manca de temps encara no ens hem pogut reunir i parlar-ne en profunditat, abordarem el tema. En parlarem entre tots, com sempre fem i intentem fer amb totes les coses. És clar que la decisió no està presa, i que hem de parlar com solucionem el tema. El meu posicionament ja l’he fet arribar amb qui he parlat.

Allà a la reunió ningú ens va parlar de projectes, de futur, de col·laboracions (només en acabar, i per petició nostre, vem parlar de la festa major i el nostre paper en aquesta). Això, em sembla un error gran per qui acaba de prendre possessió, per qui comença. I una demostració que només els interessa les coses de cara la galeria; és clar, hem d’esperar 100 dies per ratificar-ho (ja no estic parlant com a geganter, ara com a regidor…).

Només en un lloc ens van obligar treure-la. Podeu recordar-ho. No cal fer esment de qui governava en aquell indret, les comparacions són odioses.

Trobo que havent-hi regidors que s’han declarat independentistes en aquest nou equip de govern, hauríen d’estar alerta d’accions com aquesta. Simbòliques, potser sí. Però els símbols també són importants.

Mentrestant, també l’estelada ha deixat d’onejar als màstils de l’Ajuntament. Fèia quatre anys que festa rere festa, l’hi vèiem. Gir catalanista? Durant quatre anys s’han fet un fart de criticar ERC per la seva pèrdua d’identitat catalanista… En seguim parlant.

Afegeix un comentari