Isaac Peraire Soler

Quan surt el sol, surt per a tothom, sense preguntes ni privilegis...

21 de juny de 2007
12 comentaris

l’estelada i convergència

El nou alcalde convergent de Prats de Lluçanès demana, de bon rotllo, retirar l’estelada que llueix en la majoria de desplaçaments des de fa ja força temps, el Vicenç -gegant de Prats de Lluçanès-. Demana que es faci almenys per les festes del poble, les majors, les de tothom. (hi ha més…)

Ahir, dimarts, ens reuneixen l’alcalde i el número dos de l’ajuntament. Nosaltres, alguns representants de la Colla Gegantera, evidentment contents i preparats per a treballar conjuntament (com cal) anem a escoltar què volen. Ens trobem amb la sorpresa que el mono-tema de la reunió és l’estelada del gegant. Resulta que hi ha "gent" que els ha fet arribar que no troba bé que el gegant porti l’estelada. Correcte, hi estic d’acord. També hi ha gent que ens hi agrada molt. També hi ha gent que diumenge voltava per Prats amb la bandera espanyola (celebrant la victòria madrilenya). També hi ha gent que la seva bandera és la italiana; n’hi ha que és l’argentina; n’hi ha que senten com a pròpia la columbiana…

Sí, els gegants representen el poble de Prats. D’acord. Els gegants són del poble de Prats. D’acord. Nosaltres, no n’hem tingut cap dubte (un temps enrere sí que n’hi havia que teníen dubtes d’això).

Algú em va dir: "a l’Estatut d’Autonomia posa que la nostra bandera és la senyera". Sí, és clar. I a la Constitución posa que la nostra ha de ser l’espanyola.

La Colla Gegantera, que per manca de temps encara no ens hem pogut reunir i parlar-ne en profunditat, abordarem el tema. En parlarem entre tots, com sempre fem i intentem fer amb totes les coses. És clar que la decisió no està presa, i que hem de parlar com solucionem el tema. El meu posicionament ja l’he fet arribar amb qui he parlat.

Allà a la reunió ningú ens va parlar de projectes, de futur, de col·laboracions (només en acabar, i per petició nostre, vem parlar de la festa major i el nostre paper en aquesta). Això, em sembla un error gran per qui acaba de prendre possessió, per qui comença. I una demostració que només els interessa les coses de cara la galeria; és clar, hem d’esperar 100 dies per ratificar-ho (ja no estic parlant com a geganter, ara com a regidor…).

Només en un lloc ens van obligar treure-la. Podeu recordar-ho. No cal fer esment de qui governava en aquell indret, les comparacions són odioses.

Trobo que havent-hi regidors que s’han declarat independentistes en aquest nou equip de govern, hauríen d’estar alerta d’accions com aquesta. Simbòliques, potser sí. Però els símbols també són importants.

Mentrestant, també l’estelada ha deixat d’onejar als màstils de l’Ajuntament. Fèia quatre anys que festa rere festa, l’hi vèiem. Gir catalanista? Durant quatre anys s’han fet un fart de criticar ERC per la seva pèrdua d’identitat catalanista… En seguim parlant.

  1. m’hi he ‘viciat’ del tot, ja, a això dels blogs…culpa teva! en fi… Ara el comentari en serio…mmm…

    Doncs jo crec que republicans o convergents, sigui qui sigui, haurien de primar que quatre desgraciats (perquè així és com ens veuen tots, acceptem-ho) treguin a passejar per tot Catalunya els gegants que representen el seu propi poble, Prats, Torelló o el què collons sigui. I és un orgull que una parella com la vostra defensi valors propis de i per la cultura catalana. Satisfa. A mi, em satisfa veure’ls voltar amb l’estalada a l’esquena. A nosaltres ens han picat la cresta i ens han recordat més d’un cop que els gegants són patrimoni popular i municipal. Tant com vulgueu. Però qui sua a sota les faldilles som nosaltres, sí o no? Qui vulgui decidir sobre qui són, com són i què fan o deixen de fer els gegants, que vingui. Jo, encantada de la vida.

    Tant de bo, més colles (ens) s’atrevissin a lluir la bandera a la capa del gegant; potser s’adonarien que la seva política catalanista no passa per vendre’s primer a Madrid i després rentar la roba amb els de casa.

    p.d.: uf, m’he desfogat.

  2. Com vaig dir anteriorment, i com tu dius, Convergència viu de cara a la Galeria. És bastant idiota, fer despenjar l’estal·lada, com per ells és idiota portar-la. Com he llegit en algun fòrum JNC, l’estal·lada també es la seva Bandera, i algun JNC corre a la llista de CiU. En fi a vegades perdo el nord i no entenc els ideals de la gent. Qui sap potser més d’un convergent ha tingut  o té penjada l’estal·lada a la seva habitació, fins hi tot besar-la. Doncs bé, he aportar un granet de sorra pràcticament res. Només dir-te Isaac que feu lo que vosaltres cregueu lògic, i lluiteu pels vostres ideals que per alguna cosa son els vostres. Ja tremolu pel dia que m’hagi de reunir amb ells  :S. En fi BONA FESTA MAJOR!

  3. Amb la colla castellera del meu poble, em sap greu eh, faré el mateix que amb el teu gegant; copiarem el model: al dors amb una estelada!

    Una abraçada

    PS: Ens veiem a l’acampada?

  4. Ep! sóc de ciu i e vingut a implantar la diversitat d’opinions en aquest cau d’ER!!!!
    Primer de tot, sóc catalá, sóc catalaista, sóc independentista, sóc pradenc, i defensor de la decició presa pel meu, i pel vostre alcalde.
    El gegant es de prats, no es de l’associació independentista pradenca, ni de erc, es a dir que trobo que el gegant, no pot portar cap bandera, ni la catalana, ni la espanyola ni la redical independent, pq la estelada és aixó….
    VISCA L’ESTELADA, a un lloc privat I VISCA CATALUNYA, fora d’espanya!
    pd: ufff! quina responsabilitat ser el primer representant convergent que escriu aquí!!!

  5. Isaac, sincerament, sou uns tocats dels collons. Si voleu que el gegant porti una bandera, que no sigui l’estalada!, porteu-ne una en la q tot prats si senti identificat: exemples: senyera, bandera de prats…
    Merci i perdona x aver fet d’intrus en aquest cau d’ERC.

  6. Aquests dies tot passejant vaig passar per devant de casa el senyor BATLLE, i sabeu què hi havia al seu terrat? Doncs la mateixa bandera que vol fer treure al nostre Vicenç, és molt trist.

  7. Pobre de vosaltres que traieu la estelada de l’esquena del Gegant!!!!!! vale???? jeje no la traieu mai ni mai! que diguin el que vulguin l’ajuntament i la seva polla, oook???? apa vagi bé! //*//

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!