Isaac Peraire Soler

Quan surt el sol, surt per a tothom, sense preguntes ni privilegis...

10 de maig de 2010
0 comentaris

El gran dia de Manlleu, capital gegantera del país

El diumenge dia 9 de maig entrarà a la història de la ciutat de Manlleu com un dia geganter excepcional. El més impressionant va passar a la Plaça Fra Bernadí, plena de gegants, geganters i gent de tota mena, presenciant la proclamació de Manlleu Ciutat Gegantera de Catalunya 2010. Només veure la Plaça ens va entrar a tots pell de gallina. Històric. I nosaltres ho vivíem en directe. No estic exagerant, és una de les millors sensacions que he viscut com a geganter.

La història ve de lluny, fent campanya per Manlleu fins que l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya va escollir el febrer del 2009 (mireu post) que la capital del Ter seria Capital gegantera. El lema era “entre tots ho viurem”, i així es va demostrar ahir mateix.

Ja portaven dos dies de programació (entre altres coses, històric també concert de Brams, que mereix escrit a part), i ahir el dia va començar passat per aigua. Però la cercavila va poder iniciar-se (una cercavila normal, però Manlleu en vivia TRES alhora) fins que vam tenir l’arribada a Plaça, que és el primer que he descrit.

Discursos institucionals: un orgullós alcalde de Manlleu -suport del qual ha estat providencial!-, el cap de Colla de la Colla Gegantera local (emocionadíssim!!) i l’últim, per a mi el millor discurs, el del Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya Joan Manuel Tresserras -d’Esquerra- que va ser especialment genial, i m’agradaria recuperar.

Simplement, un gran matí, per una gran ciutat, per una gran causa. La Colla Gegantera de Prats ahir era molt nombrosa (ho podreu veure a la galeria de fotos) i en vem sortir més que contents.Cal felicitar a la gent de Manlleu (de la Colla sobretot, que només ells saben el què han patit, però la recompensa és brutal!) i donar-los les gràcies pel què ens van deixar viure.

* Clicant aquí, una galeria de fotos feta per mi mateix.
* La foto que encapçala aquest post, és del Joan Parera. Els gegants de Prats, són al fons, a la part esquerra.
* Més informació i fotos a:  El9nou.cat; Elter.net; Osona.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!