Isaac Peraire Soler

Quan surt el sol, surt per a tothom, sense preguntes ni privilegis...

20 d'abril de 2010
0 comentaris

Dissabte, gran jornada cultural a Prats

Sota el títol “FESTA DEL LLUÇANÈS. CULTURA VIVA“, aquest dissabte dia 24 d’abril Prats de Lluçanès acollirà un seguit de propostes molt interessants i que estan pensades perquè tothom pugui participar-hi. Tot plegat és fruit bàsicament de la col·laboració entre la Colla Gegantera de Prats de Lluçanès i l’Institut Castell del Quer, amb moltes persones i altres entitats també col·laborant-hi. Així doncs, dos projectes que han avançat en paral·lel, tindran un final de festa conjunt, sumant esforços.

Per una banda, la Colla Gegantera de Prats que després d’anys d’estrènyer vincles amb la Colla Gegantera de Sant Julià de Lòria oficialitzarem aquests llaços agermanant-nos. A part de la cercavila que protagonitzaran els gegants de les dues poblacions al migdia (amb els gegants d’Olost i els grallers de Sant Bartomeu), a la tarda hi haurà la part més institucional, amb la descoberta d’una escultura i amb diferents parlaments.

Per l’altra banda, el projecte Comènius desenvolupat per l’Institut del Lluçanès amb un centre de Txèquia. Aquesta setmana ja la passen realitzant diferents activitats a la nostra comarca (van arribar amb bus…), i el punt final serà durant la jornada del dissabte. Les activitats, les podeu veure al cartell adjunt en aquest escrit, i és que és una atractiva proposta per apropar la nostra rica cultura a la gent.

Esperem retrobar-nos-hi!

* Podeu veure informació del projecte Comènius i de la revista que han creat clicant aquí, o de la notícia publicada a la rella. De l’agermanament, en podeu llegir l’article que vàrem publicar també a la rella, a continuació.

Escrit publicat a la rella:

“AGERMANAMENT GEGANTER
 
Una de les grans coses que aporta l’activitat gegantera és el compartir moltes estones i festes amb molta i diversa gent. De totes aquestes estones que passem a les trobades geganteres, fomentant la cultura popular i tradicional catalana, portant a molts indrets el nom del poble de Prats de Lluçanès amb orgull i alegria, en queda moltes coses. Vivències, records, persones. I relacions.
 
El què representen els gegants de Prats costa molt de plasmar-ho en paper, i és que representen moltes coses. Elements d’intentitat, d’història, de cultura, de tradició. I això ha estat gràcies a qui al principi (l’any vinent ja farà 25 anys!) va posar-hi molts esforços i qui any rere any ha mantingut i potenciat aquesta tradició.
 
Fruit de les estones que parlàvem a l’inici d’aquest petit article, ens agradarà fer un acte d’agermanament amb la Colla Gegantera de Sant Julià de Lòria (Andorra), amb qui hem teixit una bona amistat a partir dels diferents intercanvis geganters realitzats fins ara. Això representarà un simbòlic compromís de potenciació de la relació, potenciant diversos aspectes del món geganter, i que potser podran estendre’s a altres àmbits de la població, no només el geganter.
 
Per això, estem preparant des de fa dies una jornada pel dissabte dia 24 d’abril, en la que sumant esforços amb altres iniciatives, volem compartir amb tota la població aquest agermanament. Ens agradarà que les diferents propostes que preparem, siguin participades i ben rebudes per a tothom.
 
En donarem detalls més endavant, però apunteu-vos la data! 24 d’abril! Petits, joves, adults i grans, tothom hi està més que convidat!
 
Colla Gegantera de Prats de Lluçanès
Abril del 2010″

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!