COMPROMÍS-Iniciativa per Llíria

www.compromisperlliria.org

5 de març de 2015
0 comentaris

VEÏNS DENUNCIEN LA PRESÈNCIA DE PROCESIONARIA EN LA PINADA DEL PARC DE SANT VICENT

Els arbres del parc i d’algunes muntanyes adjacents mostren diversos nius que poden proliferar amb la calor de la primavera-estiu.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, veïns dels voltants del Parc de Sant Vicent han alertat de la presència d’una possible plaga de processionària en els pins de la zona alta propera a la urbanització Montejarque i manifesten la seua preocupació per la proliferació de borses d’erugues que poden afectar la salut dels veïns, provocant urticària no solament pel contacte directe sinó també via aèria a través del vent, el qual està sent molt intens en les últimes setmanes.
Des de Compromís es reclama a la regidoria de parcs i jardins que realitze una inspecció d’aquesta zona i de les arbredes limítrofes amb la finalitat de corroborar les queixes veïnals, així com una actuació immediata cas de ser afirmativa la presència d’aquestes erugues.

Segons Garcia, seria necessari que l’ajuntament extremara i adoptara mesures de vigilància i prevenció d’aquest tipus de plagues en les arbredes públiques del municipi, atès que la sequera al principi amb la plaga de el “tomicus”, on s’han hagut de talar pins, i ara la calor de la primavera-estiu amb la processionària, poden provocar afeccions a la salut de les personis així com danys als arbres.

Alguns municipis valencians ja estan prenent mesures preventives en aquest tipus de plagues, com la fumigació preventiva i la col·locació de paranys de feromones, les quals es poden també distribuir entre els veïns amb arbredes afectades amb l’objectiu de realitzar una lluita més eficaç i àmplia en totes les zones. Actuació que es podria dur a terme en aquesta zona del parc de Sant Vicent.

VECINOS DENUNCIAN LA PRESÈNCIA DE PROCESIONARIA EN LA PINADA DEL PARQUE DE SAN VICENTE

Los árboles del parque y de algunas montañas colindantes muestran varios nidos que pueden proliferar con el calor de la primavera-verano.

Según el portavoz de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, vecinos de los alrededores del Parque de San Vicent han alertado de la presencia de una posible plaga de procesionaria en los pinos de la zona alta cercana a la urbanización Montejarque y manifiestan su preocupación por la proliferación de bolsas de orugas que pueden afectar la salud de los vecinos, provocando urticaria no solo por el contacto directo sino también vía aérea a través del viento, el cual está siendo muy intenso en las últimas semanas.

Desde Compromís se reclama a la concejalía de parques y jardines que realice una inspección de esta zona y de las arboledas limítrofes con el fin de corroborar las quejas vecinales, así como una actuación inmediata caso de ser afirmativa la presencia de estas orugas.

Según Garcia, sería necesario que el Ayuntamiento extremase y adoptase medidas de vigilancia y prevención de este tipo de plagas en las arboledas públicas del municipio, dado que la sequía en un principio con la plaga del “tomicus”, donde se han tenido que talar pinos, y ahora el calor de la primavera-verano con la procesionaria, pueden provocar afecciones a la salud de las persones así como daños a los árboles.

Algunos municipios valencianos ya están tomando medidas preventivas en este tipo de plagas, como la fumigación preventiva y la colocación de trampas de feromonas, las cuales se pueden  también distribuir entre los vecinos con arboledas afectadas con el objetivo de realizar una lucha más eficaz y amplia en todas las zonas. Actuación que se podría llevar a cabo en esta zona del parque de San Vicente.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!