COMPROMÍS-Iniciativa per Llíria

www.compromisperlliria.org

26 de març de 2015
0 comentaris

LLÍRIA REVISARÀ l’IBI DE PROP DE 2 MILONS DE M2 INCLOSOS EN EL PGOU

La proposta formulada per Compromís comportarà una reducció d’impostos als propietaris afectats, passant directament a valor rústic 1,1 milió de m2 i sotmetre a la resta a una revisió cadastral.

Des de que el Grup Municipal de Compromís presentara i s’aprovara en juliol de 2014 la proposta relativa a determinar l’abast de la Sentència del Tribunal Suprem (STS), de la Sala de lo Contenciós Administratiu, sobre la tributació per l’Impost de Bens Immobles (IBI) d’Urbana en sols urbanitzables del terme municipal de Llíria, els serveis tècnics municipals han estat treballant i estudiant en quins sectors del PGOU de 2003 i quins valors deurien d’aplicar-se una revisió.

A part d’esta moció aprovada pel ple municipal, els propietaris dels sectors urbanitzables al voltant del casc urbà, dels sectors SR-1, SR-2, SR-3, SR-4 i SR-5, també varen formular a principi de 2015 una petició expressa de revisar estos sols, donada la càrrega impositiva injusta que s’estava produint per a les economies familiars, ja que la propietat en alguns d’estos sectors està molt disgregada en parcel·les menudes que solen ser de veïns de la localitat.

Segons el portaveu de Compromís i candidat a l’alcaldia de Llíria, Paco Garcia Latorre, esta revisió era imperativa i necessària, ja que s’estava cobrant uns impostos sobre un sòl que no estava desenvolupat, ni tenia una ordenació permenoritzada, al que se li aplicaven uns valors que ni eren de mercat ni tenien expectativa de ser-ho. Per això, Compromís va demanar que s’adaptaren els valors a la realitat tributaria i es passaren a sòl rústic directament o es revisaren.

En base a esta petició, que fou recolzada per tots els grups municipals del consistori, el Ple de l’ajuntament dictaminarà este pròxim dijous en el ple ordinari que, 1,1 m2 de sòl previst en el PGOU passen directament a tindre un valor de rústic i tributen per este valor, d’acord a l’establert per la STS. Concretament seran 348.249 m2 de sòl residencial, 645.074 m2 de sòl industrial i 127.170 m2 de sòl terciari.

Per altra banda, apunta Garcia, també es procedirà a revisar el valor de sòl, a través d’una ponència parcial de valors de diversos sectors de sòl urbanitzables d’ampliació del casc urbà (SR-1, SR-2, SR-3, SR-4 i SR-5), que afectarà un total de 724.359 m2, revisió que es farà a través d’una petició que el Ple formularà a la Gerència del Cadastre de València.

Amb este acord, l’ajuntament de Llíria revisarà l’IBI de prop de 2 milions de m2 inclosos en el PGOU i que els efectes econòmics, cas de tramitar-se en temps i forma, es podrien fer visibles en el pagament de l’impost per a l’exercici de 2016.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!