COMPROMÍS-Iniciativa per Llíria

www.compromisperlliria.org

9 de febrer de 2015
0 comentaris

LLÍRIA NO FACILITA LES DADES A LA SECRETÀRIA D’ESTAT PER PODER CALCULAR LA JUBILACION PP.LL.

García: “Ha transcorregut més de mig any i l’ajuntament ha estat incapaç de donar-se d’alta i facilitar les dades requerides per la Seguretat Social”.

El passat 27 de juny de 2014 la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) va enviar una Circular a les Alcaldies dels Ajuntaments amb Cossos de Policia Local (més d’1.300 municipis) remetent-los la documentació perquè procedeixin a donar-se d’alta en un sistema habilitat específicament per la Secretaria d’Estat de Seguretat Social per manar dades necessàries per realitzar els estudis necessaris per a l’aplicació dels coeficients reductors per a la bestreta de l’edat de jubilació dels policies locals i autonòmics.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, aquesta mesura naixia arran d’una proposta presentada pel grup eco socialista en el consistori edetà i en milers de municipi de tot l’estat espanyol a través de la plataforma unitària de Policies Locals que reclamaven un avanç en l’edat de jubilació sobre la base d’uns coeficients correctors.

Per fer el càlcul del que podria suposar aquesta mesura, la Secretària d’Estat, al costat de la FEMP va acordar establir un sistema per facilitar les dades dels agents en actiu i així saber la mitjana de persones en situació de jubilació i com aplicar els coeficients per garantir un equilibri en les arques de la Seguretat Social. Ha transcorregut més de mig any i l’ajuntament de Llíria ha estat incapaç d’enviar les dades que demana la Secretària d’Estat. Un fet inexplicable i de clara deixadesa que evidencia la falta de col•laboració de l’equip de govern a donar solució a una reivindicació de molts agents del cos policial de la localitat. Els quals no entenen per què està bloquejada aquesta transmissió d’informació.

Segons fonts sindicals, de moment s’han donat d’alta un total de 463 municipis en tot l’estat, dels quals han bolcat dades a seguretat social 218, la qual cosa suposa un total de 24.379 agents. Aquestes dades són encara insuficients per realitzar els estudis compromesos des de la Secretària d’Estat de Seguretat Social, és per això, que es necessita una major implicació dels gestors polítics perquè aquest treball puga realitzar-se dintre del termini i en la forma escaient. Per a García, aquesta actuació és important en el camí de poder avançar l’edat de jubilació, rejovenir les plantilles dels cossos de seguretat local i poder oferir nous llocs de treball.

LLÍRIA NO FACILITA LOS DATOS A LA SECRETARIA DE ESTADO PARA PODER CALCULAR LA JUBILACION PP.LL.

García: “Ha transcurrido más de medio año y el ayuntamiento ha sido incapaz de darse de alta y facilitar los datos requeridos por la Seguridad Social”.

El pasado 27 de junio de 2014 la FEMP (Federación Española de Municipios y Provincias) envió una Circular a las Alcaldías de los Ayuntamientos con Cuerpos de Policía Local (más de 1.300 municipios) remitiéndoles la documentación para que procedan a darse de alta en un sistema habilitado específicamente por la Secretaría de Estado de Seguridad Social para mandar datos necesarios para realizar los estudios necesarios para la aplicación de los coeficientes reductores para el anticipo de la edad de jubilación de los policías locales y autonómicos.

Según el portavoz de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, esta medida nacía a raíz de una propuesta presentada por el grupo eco socialista en el consistorio edetano y en miles de municipio de todo el estado español a través de la plataforma unitaria de Policías Locales que reclamavan un avance en la edad de jubilación en base a unos coeficientes correctores.

Para hacer el cálculo de lo que podría suponer esta medida, la Secretaria de Estado, junto a la FEMP acordó establecer un sistema para facilitar los datos de los agentes en activo y así saber el promedio de personas en situación de jubilación y como aplicar los coeficientes para garantizar un equilibrio en las arcas de la Seguridad Social. Ha transcurrido más de medio año y el ayuntamiento de Llíria ha sido incapaz de enviar los datos que pide la Secretaria de Estado. Un hecho inexplicable y de clara dejadez que evidencia la falta de colaboración del equipo de gobierno en dar solución a una reivindicación de muchos agentes del cuerpo policial de la localidad. Los cuales no entienden por qué está bloqueada esta trasnmisión de información. Según Fuentes sindicales, por el  momento se han dado de alta un total de 463 municipios en todo el estado, de los cuales han volcado datos a seguridad social 218, lo que supone  un total de 24.379 agentes. Estos  datos son aún insuficientes para realizar los estudios comprometidos  desde la Secretaria de Estado de Seguridad Social, es por ello, que se  necesita una mayor implicación de los gestores políticos para que este trabajo pueda realizarse en tiempo y forma. Para García, esta actuación es importante en el camino de poder avanzar la edad de jubilación, rejuvenecer las plantillas de los cuerpos de seguridad local y poder ofertar nuevos puestos de trabajo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!