COMPROMÍS-Iniciativa per Llíria

www.compromisperlliria.org

7 d'abril de 2015
0 comentaris

LA MUNTANYA DE LA CONCÒRDIA ES CONVERTEIX EN UN POLVORÍ PER LES RESTES DE PODA ABANDONADES

Compromís denuncia que s’amuntega llenya sense recollir després de les tasques de neteja. Les empreses han fet el negoci amb la fusta i ara ens deixen les restes generant veritables polvorins en plena muntanya.

Les tasques de neteja de la muntanya de la Concòrdia no estan exemptes de polèmica. A part de fer-la massa tard, ja que l’incendi es va produir en 2012 i l’extracció es va produir a la fi de 2014 principis de 2015, quan els pins menuts estaven creixent, l’empresa no ha retirat les restes de poda generades per la tala.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, és inconcebible que es facen tasques de neteja i s’abandonen allí les restes de poda. Atès que les mateixes constitueixen en ple estiu un focus per a la generació de nous incendis, sobretot en aquest cas, on s’han generat muntanyes de restes de poda en plena muntanya de fins a mig metre d’altura, la qual s’asseca i es converteix en el combustible ideal quan hi ha elevades temperatures en èpoques estivals.

Des de Compromís es reclama que l’ajuntament inste a l’empresa que ha realitzat les tasques a retirar aquestes restes de poda abans que arribin les elevades temperatures estiuenques.

Per al portaveu de Compromís, l’empresa ha fet el negoci portant-se la fusta i per tant, també ha de deixar neta la muntanya i previndre que es puguen originar incendis devastadors com l’ocorregut en 2012, on es van calcinar més de 300 mil hectàrees de muntanya en la serra de la Concòrdia de Llíria.

D’altra banda, també es critica la falta de seguiment i vigilància de les tasques d’extracció de la llenya, on en aquests moments, encara no s’ha donat una xifra exacta als grups municipals de l’ajuntament de Llíria de la fusta extreta, ni tampoc de les condicions en les quals s’han deixat les zones on s’han realitzat les tales. És evident que la feina no s’ha fet en òptimes condicions i que l’empresa ha deixat les restes sense intenció de recollir-les. Tal qual es pot comprovar aquests dies si ens fem una passejada per la zona afectada per l’incendi de 2012.

EL MONTE DE LA CONCORDIA SE CONVIERTE EN UN POLVORÍN POR LOS RESTOS DE PODA ABANDONADOS

 

Compromís denuncia que se amontona leña sin recoger tras las labores de limpieza. Las empresas han hecho el negocio con la madera y ahora nos dejan los restos generando verdaderos polvorines en pleno monte.

Las labores de limpieza del monte de la Concordia  no están exentas de polémica. A parte de hacerla demasiado tarde, ya que el incendio se produjo en 2012 y la extracción se produjo a finales de 2014 principios de 2015, cuando los pimpollos estaban creciendo, la empresa no ha retirado los restos de poda generados de la tala.

Según el portavoz de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, es inconcebible que se hagan tareas de limpieza y se abandonen allí los restos de poda. Dado que los mismos constituyen en pleno verano un foco para la generación de nuevos incendios, sobretodo en este caso, donde se han generado montañas de restos de poda en pleno monte de hasta medio metro de altura, la cual se seca y se convierte en el combustible ideal cuando hay elevadas temperaturas en épocas estivales.

Des de Compromís se reclama que el ayuntamiento inste a la empresa que ha realizado las labores a retirar estos restos de poda antes de que lleguen las elevadas temperaturas veraniegas,

Para el portavoz de Compromís, la empresa ha hecho el negocio llevándose la madera y por lo tanto, también tiene que dejar limpio el monte y prevenir que se puedan originar incendios devastadores como el ocurrido en 2012, donde se calcinaron más de 300 mil hectáreas de monte en la sierra de la Concordia de Llíria.

Por otro lado, también se critica la falta de seguimiento y vigilancia de las labores de extracción de la leña, donde en estos momentos, aún no se ha dado una cifra exacta a los grupos municipales del ayuntamiento de Llíria de la madera extraída, ni tampoco de las condiciones en las que se han dejado las zonas donde se han realizado las talas. Es evidente que las labores no se han hecho en óptimas condiciones y que la empresa ha dejado los restos sin intención de recogerlos. Tal cual se puede comprobar estos días si nos damos un paseo por la zona afectada por el incendio de 2012.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!