COMPROMÍS-Iniciativa per Llíria

www.compromisperlliria.org

2 de desembre de 2014
0 comentaris

EL PP RENUNCIA EN EL PRESSUPOST DE 2015 A MILLORAR EL PLA OCUPACIÓ I NO APOSTA PER LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA

Riera: “De manera il·lògica, els populars redueixen 440 mil euros d’ingressos al temps que demanen un nou crèdit de 920 mil euros per a seguir pagant interessos”.

Si els comptes de 2014 no han servit per reduir la xifra de 3.000 persones aturades en Llíria, els comptes públics presentats i aprovats en solitari pel PP van pel mateix camí.

Segons la regidora i portaveu econòmica de Compromís en l’ajuntament, Inma Riera Lloret, el pressupost de 2014 no respon a la realitat de Llíria, ni a les necessitats dels ciutadans. És un pressupost clarament electoralista, on no es te en compte a les persones més necessitades, ni la prestació de serveis en condicions de qualitat, eficàcia i eficiència.

Per a Riera, les víctimes de la mala gestió del PP al front del consistori van a ser un any més els ciutadans i contribuents de la localitat, que en lloc de tindre un projecte de ciutat on es realitzen inversions productives i generadores d’ocupació, ens trobem amb decisions clarament electoralistes de pur maquillatge front als comicis de 2015. El govern local està dividit i les inversions es distribueixen en regnes de taifes, cadascú fa el que vol i sense coordinació.

Ens tornen a pujar la Taxa del reciclatge del Consorci, es manté la pressió tributària amb la pujada de les taxes efectuada en l’any 2013 sense cap objectiu concret, i a més, no s’aposta per fer una pla de re activació econòmica local proposat per Compromís, ja que prefereixen minvar el pressupost d’ingressos en prop de 440.000 euros mentre concerten una nova operació de crèdit de 920.000 euros per poder fer front a unes inversions clarament inconnexes i sense cap planificació. Mentre que tornen a carregar sobre les butxaques dels ciutadans el pagament de més interessos per este nou préstec.

Segons la regidora eco socialista, la Generalitat continua essent la gran morosa de Llíria, ja que ens deu prop de 2 milions d’euros, que no podem utilitzar ni en prestar nous serveis, ni en millorar els existents.

Els sindicats municipals han donat el seu vot negatiu als pressupostos de 2015, mentre  denuncien la manca de diàleg, existència d’una desconfiança en quan a processos de selecció i presa de decisions arbitràries, que en 2014 ens han comportat diverses sentències judicials que ens han constat més de 100.000 mil euros en indemnitzacions per acomiadaments improcedents.

Des de Compromís s’ha presentat una esmena a la totalitat dels comptes de 2015, demanant l’elaboració d’un nou pressupost municipal, ja que este és la imatge d’un govern incapaç de gestionar, que no servei per a rescatar persones i que continua engreixant els comptes dels bancs i entitats financeres amb préstecs i interessos.

EL PP RENUNCIA EN EL PRESUPUESTO DE 2015 A MEJORAR EL PLAN DE EMPLEO Y NO APUESTAN POR LA REACTIVACIÓN ECONÓMICA
Riera: “De manera ilógica, los populares reducen 440 mil euros de ingresos al tiempo que piden un nuevo crédito de 920 mil euros para seguir pagando intereses”.
Si las cuentas de 2014 no han servido para reducir la cifra de 3.000 personas paradas en Llíria, las cuentas públicas presentadas y aprobadAs en solitario por el PP van por el mismo camino.
Según la edil y portavoz económica de Compromís en el ayuntamiento, Inma Riera Lloret, el presupuesto de 2014 no responde a la realidad de Llíria, ni a las necesidades de los ciudadanos. Es un presupuesto claramente electoralista, donde no se tiene cuenta a las personas más necesitadas, ni la prestación de servicios en condiciones de calidad, eficacia y eficiencia.
Para Riera, las víctimas de la mala gestión del PP al frente del consistorio van a ser un año más los ciudadanos y contribuyentes de la localidad, que en lugar de tener un proyecto de ciudad donde se realizan inversiones productivas y generadoras de empleo, nos encontramos con decisiones claramente electoralistas de puro maquillaje frente a los comicios de 2015. El gobierno local está dividido y las inversiones se distribuyen en reinos de taifas, cada cual hace lo que quiere y sin coordinación.
Nos vuelven a subir la Tasa del reciclaje del Consorcio, se mantiene la presión tributaria con la subida de las tasas efectuada en el año 2013 sin ningún objetivo concreto, y además, no se apuesta por hacer una plan de re activación económica local propuesto por Compromís, dado que prefieren reducir el presupuesto de ingresos en cerca de 440.000 euros mientras conciertan una nueva operación de crédito de 920.000 euros para poder hacer frente a unas inversiones claramente inconexas y sin ninguna planificación. Mientras que vuelven a cargar sobre los bolsillos de los ciudadanos el pago de más intereses por este nuevo préstamo.
Según la concejal eco socialista, la Generalitat continúa siendo la grande morosa de Llíria, ya que nos debe cerca de 2 millones de euros, que no podemos utilizar ni para prestar nuevos servicios, ni para mejorar los existentes.
Los sindicatos municipales han dado su voto negativo a los presupuestos de 2015, mientras denuncian la carencia de diálogo, existencia de una desconfianza en cuando a procesos de selección y toma de decisiones arbitrarias, que en 2014 nos han comportado varias sentencias judiciales que nos han costado más de 100.000 mil euros en indemnizaciones por despidos improcedentes.
Desde Compromís se ha presentado una enmienda a la totalidad de las cuentas de 2015, pidiendo la elaboración de un nuevo presupuesto municipal, ya que este es la imagen de un gobierno incapaz de gestionar, que no sirve para rescatar personas y que continúa engordando las cuentas de los bancos y entidades financieras con préstamos e intereses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!