COMPROMÍS-Iniciativa per Llíria

www.compromisperlliria.org

18 de febrer de 2015
0 comentaris

EL GOVERN LOCAL DENEGA A COMPROMÍS UTILITZAR ELS BANYS ÀRABS PER A UNA XARRADA SOBRE PATRIMONI I TURISME

«Cal dinamitzar els espais públics al nostre municipi, i açò comporta donar accés a la gent als nostres edificis i monuments. S’ha de fomentar la relació entre la ciutadania i el nostre patrimoni, tocar-lo, viure’l, per aprendre a valorar-lo i estimar-lo» ha apuntat la regidora Vallivana Murgui.

El col·lectiu de Compromís per Llíria ha mostrat el seu malestar per la continua negativa del PP a fer ús d’edificis públics.

Al passat mes d’octubre va ser la negativa per realitzar un recital de poemes del Segle d’Or valencià a l’Església de la Sang, en commemoració del 9 d’Octubre. Essent l’única activitat programada al municipi per celebrar la Diada de totes les valencianes i valencians.

Fa poques setmanes tampoc es va concedir l’ús de la Sala d’Actes de l’Espai Jove i aquesta mateixa setmana s’ha rebutjat la sol·licitud per realitzar una xarrada sobre Patrimoni i Turisme als Banys Àrabs.

Aquesta conferència, que finalment serà celebrada al segon pis de Ca la Vila, tindrà lloc el proper divendres 20 de febrer a les 19.30 i hi participaran el Professor d’economia Aplicada, especialitzat en turisme cultural, hostaleria, esport i música, José María Nácher Escriche i l’estudiant de doctorat d’Economia Internacional i Turisme, Paula Simó.

«Cal dinamitzar els espais públics al nostre municipi, i açò comporta donar accés a la gent als nostres edificis i monuments. S’ha de fomentar la relació entre la ciutadania i el nostre patrimoni, tocar-lo, viure’l per aprendre a valorar-lo i estimar-lo» ha apuntat la regidora Vallivana Murgui

També ha denunciat que «amb aquest criteri de l’equip popular de sols donar accés a l’Edifici Multiusos per realitzar activitats, es restringeix i patrimonialitza la vida pública que tanta falta li fa al nostre municipi».

«En altres poblacions com València, és habitual que els monuments siguen cedits a les associacions i col·lectius per realitzar la seua activitat, com és per exemple el cas de la Beneficiència, gestionada per la Diputació que està dirigida pel mateix color polític que l’Ajuntament de Llíria» han manifestat des del col·lectiu local.

EL GOBIERNO LOCAL DENIEGA A COMPROMIS UTILIZAR LOS BAÑOS ÁRABES PARA UNA CHARLA SOBRE PATRIMONIO Y TURISMO

«Hay que dinamizar los espacios públicos en nuestro municipio, y esto comporta dar acceso a la gente a nuestros edificios y monumentos. Se tiene que fomentar la relación entre la ciudadanía y nuestro patrimonio, tocarlo, vivirlo, para aprender a valorarlo y estimarlo» ha apuntado la edil Vallivana Murgui.

El colectivo de Compromís per Llíria ha mostrado su malestar por la continua negativa del PP a hacer uso de edificios públicos.

El pasado mes de octubre fue la negativa para realizar un recital de poemas del Siglo de Oro valenciano en la Iglesia de la Sangre, en conmemoración del 9 de Octubre. Siendo la única actividad programada al municipio para celebrar la Fiesta de todas las valencianas y valencianos.

Hace pocas semanas tampoco se concedió el uso de la Sala de Actos del Espai Jove y esta misma semana se ha rechazado la solicitud para realizar una charla sobre Patrimonio y Turismo en los Baños Árabes.

Esta conferencia, que finalmente será celebrada en el segundo piso de Ca la Vila, tendrá lugar el próximo viernes 20 de febrero a las 19.30 y participarán el Profesor de economía Aplicada, especializado en turismo cultural, hostelería, deporte y música, José María Nácher Escriche y la estudiante de doctorado de Economía Internacional y Turismo, Paula Simó.

«Hay que dinamizar los espacios públicos a nuestro municipio, y esto comporta dar acceso a la gente en nuestros edificios y monumentos. Se tiene que fomentar la relación entre la ciudadanía y nuestro patrimonio, tocarlo, vivirlo para aprender a valorarlo y estimarlo» ha apuntado la edil Vallivana Murgui.

También ha denunciado que «con este criterio del equipo popular de sólo dar acceso al Edificio Multiusos para realizar actividades, se restringe y patrimonializa la vida pública que tanta falta le hace a nuestro municipio».

«En otras poblaciones como Valencia, es habitual que los monumentos sean cedidos a las asociaciones y colectivos para realizar su actividad, como es por ejemplo el caso de la Beneficiència, gestionada por la Diputación que está dirigida por el mismo color político que el Ayuntamiento de Llíria» han manifestado desde el colectivo local.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!