COMPROMÍS-Iniciativa per Llíria

www.compromisperlliria.org

30 de març de 2015
0 comentaris

EL CVI PREPARA EL COBRAMENT DE REBUTS PER A DESPRÉS ELECCIONS AUTONOMICAS I LOCALS

Compromís denuncia la manipulació dels gestors del PP al capdavant del Consorci i l’ús partidista del cobrament del rebut en anys electorals.
Segons el portaveu comarcal de Compromís i candidat a l’alcaldia de Llíria, Paco Garcia Latorre, el dia 31 de maig de 2014, just una setmana després de les Eleccions Europees, el Consorci València Interior (CVI) publicava en el Butlletí Oficial de la Província l’anunci on es comunica a tots els usuaris el període de pagament voluntari de la taxa de reciclatge corresponent a 2014. Un fet denunciat prèviament per la Coalició i que al final va venir a confirmar la manipulació realitzada pels gestors del PP i el seu President al capdavant del CVI.

Tant és així que, l’acord sobre el nou càlcul de la taxa i el seu nou augment ja ho havia pres una Assemblea del Consorci el 14 d’abril de 2014. Però, no va ser fins a sis dies després dels comicis Europeus quan l’entitat va fer públic que es posaven al cobrament en voluntària els rebuts de 2014.
García assenyala que, en els anys no electorals el CVI ha vingut variant els períodes de pagament independentment del mes del que fora. S’han cobrat rebuts fins a en els mesos de desembre i gener. Solament s’ha demorat el pagament més enllà de maig, en els anys en els quals ha coincidit amb algun procés electoral. Una clara manipulació en pro dels interessos partidistes.
Aquest any 2015, la intenció sembla ser la mateixa, demorar a passades eleccions municipals i autonòmiques el cobrament de la taxa de la vergonya. Una taxa que, malgrat reciclar més i produir els veïns de les poblacions del Camp de Túria menys fem, cada any paguen més diners en el rebut.
Des de de Compromís es denuncia que l’evolució de la taxa ha estat desproporcionada, on en un interval de 7 anys, s’ha duplicat el seu cost, mentre que els serveis no han millorat. En alguns casos, la gestió d’Ecoparcs municipals (gestionats per GIRSA a través de Diputació) ha arribat a créixer el seu cost un 50% i com a conseqüència els rebuts que paguen ara els veïns.
García denuncia que els dirigents del PP, al costat del Gerent i President del CVI, a part d’utilitzar aquest consorci com una empresa de col·locació, utilitzen el seu poder per manipular els períodes de cobrament, ja que durant els 7 anys que es vénen pagant rebuts que han crescut de manera exponencial, s’han utilitzat diversos períodes de pagament, segons els ha interessat en cada moment.

El CVI amb els actuals gestors genera desconfiança entre els veïns i desvirtua la filosofia del reciclatge, perquè ha duplicat el cost els rebuts, no aplica la màxima de qui més recicla menys paga, ha demorat més de 3 anys les finalització de les obres de la planta de Llíria i cada servei que agafa costa molt més diners als usuaris.

De fet, l’entitat ha ingressat en set anys de funcionament prop de 70 milions d’euros. Per això, la Coalició exigeix als gestors de l’entitat “criteris de màxima transparència i participació ciutadana”, i que no es jugue amb el cobrament de les taxes amb finalitats espúries i electoralistes.

EL CVI PREPARA EL COBRO DE RECIBOS PARA DESPUES ELECCIONES AUTONOMICAS Y LOCALES

Compromís denuncia la manipulación de los gestores del PP al frente del Consorcio y el uso partidista del cobro del recibo en años electorales.

Según el portavoz comarcal de Compromís y candidato a la alcaldía de Llíria, Paco Garcia Latorre, el día 31 de mayo de 2014, justo una semana después de las Elecciones Europeas, el Consorcio Valencia Interior (CVI) publicaba en el Boletín Oficial de la Provincia el anuncio donde se comunica a todos los usuarios el periodo de pago voluntario de la tasa de reciclaje correspondiente a 2014. Un hecho denunciado previamente por la Coalición y que al final vino a confirmar la manipulación realizada por los gestores del PP y su Presidente al frente del CVI.

Tanto es así que, el acuerdo sobre el nuevo cálculo de la tasa y su nuevo aumento ya lo había tomado una Asamblea del Consorcio el 14 de abril de 2014. Pero, no fue hasta seis días después de los comicios Europeos cuando la entidad hizo público que se ponían al cobro en voluntaria los recibos de 2014.

García señala que, en los años no electorales el CVI ha venido variando los periodos de pago independientemente del mes del que fuese. Se han cobrado recibos hasta en los meses de diciembre y enero. Solo se ha demorado el pago más allá de mayo, en los años en los que ha coincidido con algún proceso electoral. Una clara manipulación en pro de los intereses partidistas.

Este año 2015, la intención parece ser la misma, demorar a pasadas elecciones municipales y autonómicas el cobro de la tasa de la vergüenza. Una tasa que, pese a reciclar más y producir los vecinos de las poblaciones del Camp de Túria menos basura, cada año pagan más dinero en el recibo..

Des de Compromís se denuncia que la evolución de la tasa ha sido desproporcionada, donde en un intervalo de 7 años, se ha duplicado su coste, mientras que los Servicios no han mejorado. En algunos casos, la gestión de Ecoparques municipales (gestionados por GIRSA a través de Diputación) ha llegado a crecer su coste un 50% y como consecuencia los recibos que pagan ahora los vecinos.

 

García denuncia que los dirigentes del PP, junto al Gerente y Presidente del CVI, a parte de utilizar este consorcio como una empresa de colocación, utilizan su poder para manipular los periodos de cobro, ya que durante los 7 años que se vienen pagando recibos que han crecido de manera exponencial, se han utilizado varios periodos de pago, según les ha interesado en cada momento.

 

El CVI con los actuales gestores genera desconfianza entre los vecinos y desvirtúa la filosofía del reciclaje, porque ha duplicado el coste los recibos, no aplica la máxima de quien más recicla menos paga, ha demorado más de 3 años las finalización de las obras de la planta de Llíria y cada servicio que coge cuesta mucho más dinero a los usuarios.

 

De hecho, la entidad ha ingresado en siete años de funcionamiento cerca de 70 millones de euros. Por ello, la Coalición exige a los gestores de la entidad “criterios de máxima transparencia y participación ciudadana”, y que no se juegue con el cobro de las tasas con fines espurios y electoralistas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!