COMPROMÍS-Iniciativa per Llíria

www.compromisperlliria.org

26 de gener de 2015
0 comentaris

COMPROMÍS PER LLÍRIA PROPOSA BONIFICAR L’IMPOST DE CIRCULACIÓ A LES CIUTADANES I CIUTADANS QUE APOSTEN PER VEHICLES ELÈCTRICS I HÍBRIDS

Vallivana Murgui: “Cal afavorir l’adquisió de vehicles més sostenibles perquè no contribueixen al canvi climàtic i no empitjoren la qualitat de l’aire de la nostra ciutat”

Des de fa anys existeixen en el mercat cotxes híbrids i elèctrics purs. A part de l’estalvi de combustibles fòssils per part d’aquests, els cotxes elèctrics tenen un important estalvi en manteniment, al no tenir olis ni altres lubrificants, menys filtres, un escàs desgast de frens i absència de transmissions mecàniques, entre altres coses.

A més, l’eficiència energètica del vehicle elèctric és quasi el doble que el de combustió interna. Segons dades de la Comissió Europea, un cotxe elèctric té una eficiència del 60% enfront del 20% dels motors convencionals.

A aquestes propietats cal afegir els importants avantatges que tenen els cotxes elèctrics per al medi ambient, que també es tradueixen en beneficis econòmics, sobretot per a la societat. La més important: aquests vehicles no emeten diòxid de carboni (CO2), contribuint a reduir l’efecte hivernacle i la contaminació atmosfèrica que ocasionen les emissions dels cotxes convencionals, cuidant d’aquesta manera la qualitat de l’aire de les nostres ciutats, respectant  el medi ambient i protegint la salut dels nostres ciutadans. A més els seus motors són totalment silenciosos i no pateixen vibracions, la qual cosa ajuda a reduir la contaminació acústica.

Per tal motiu, en alguns Països de la Unió Europea, els cotxes convencionals de gasolina i gas-oil paguen més impostos enfront dels cotxes elèctrics que   estan exempts de pagar IVA o altres impostos especials a la compra. “Des de Compromís per Llíria pensem que per tot això des de les institucions locals tenim lobligació d’afavorir la compra de vehicles híbrids i elèctrics. Per aquesta raó proposarem al proper Plenari que és bonifique amb un 75% l’Impost de Circulació per a Vehicles elèctrics i híbrids i que l’Ajuntament de Llíria es comprometa a adquirir aquest tipus de vehicles quan calga renovar cap de la flota municipal” ha apuntat l’edil ecosocialista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!