COMPROMÍS-Iniciativa per Llíria

www.compromisperlliria.org

5 de febrer de 2015
0 comentaris

COMPROMÍS INSTA A l’AJUNTAMENT DE LLÍRIA A APLICAR UN IBI RÚSTIC EN SÒL SENSE DESENVOLUPAR

Garcia: “Consistoris de la comarca com el de Bétera i La Pobla de Vallbona ja han procedit a regularitzar els valors i eximir als propietaris de sòl d’una càrrega injusta”.

El portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, insta novament a l’equip de Govern de la localitat a iniciar els tràmits necessaris per modificar els padrons municipals de l’impost sobre béns immobles (IBI), amb la finalitat que els propietaris de sòl urbanitzable catalogat en el PGOU de 2003 (que no tinguen una ordenació permenoritzada), paguen com a sòl rústic i no com a urbà. De fet, Compromís ja va plantejar aquesta proposta al juliol de 2014, on es demanava determinar l’abast de la Sentència del Tribunal Suprem sobre aplicació valors de l’IBI en zones urbanitzables. En el cas de Llíria, el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) contempla molts terrenys que podrien entrar en aquesta casuística sobre la qual el Tribunal Suprem ha dictat sentència i per tant podrien estar pagant un impost que no seria el correcte. L’edil de Compromís apunta que, sobre la base d’aquesta Sentència, municipis de la Comarca del Camp de Túria, com Bétera i La Pobla de Vallbona, ja han fet els deures i han aplicat una rebaixa en l’impost que s’ha fet efectiva en l’exercici de 2015, passant a rústica totes aquelles parcel•les que no tinguen en el planejament un desenvolupament permenoritzat. Garcia insta a l’alcalde i al seu equip de govern a que reclamen amb la major celeritat possible els informes tècnics i jurídics preceptius i es posen a la feina, sol•licitant a la Gerència Cadastral que regularitze els sectors i parcel•les susceptibles d’aquesta modificació del valor del sòl i en conseqüència actualitze els padrons que regeixen aquest impost municipal, amb l’objectiu que aquests nous valors puguen estar en vigor en l’exercici de 2016.

COMPROMÍS INSTA AL AYUNTAMIENTO DE LLÍRIA A APLICAR UN IBI RÚSTICO EN SUELO SIN DESSARROLLAR Garcia: “Consistorios de la comarca como el de Bétera y La Pobla de Vallbona ya han procedido a regularizar los valores y eximir a los propietarios de suelo de una carga injusta”.

El portavoz de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, insta nuevamente al equipo de Gobierno de la localidad a iniciar los trámites necesarios para modificar los padrones municipales del impuesto sobre bienes inmuebles (IBI), con la finalidad de que los propietarios de suelo urbanizable catalogado en el PGOU de 2003 (que no tenga una ordenación pormenorizada), paguen como suelo rústico y no como urbano. De hecho, Compromís ya planteó esta propuesta en julio de 2014, donde se pedía determinar el alcance de la Sentencia del Tribunal Supremo sobre aplicación valores del IBI en zonas urbanizables. En el caso de Llíria, el Plan General de Ordenación Urbana (PGOU) contempla muchos terrenos que podrían entrar en esta casuística sobre la que el Tribunal Supremo ha dictado sentencia y por lo tanto podrían estar pagando un impuesto que no sería el correcto. El edil de Compromís apunta que, en base a esta Sentencia, municipios de la Comarca del Camp de Túria, como Bétera y La Pobla de Vallbona, ya han hecho los deberes y han aplicado una rebaja en el impuesto que se ha hecho efectiva en el ejercicio de 2015, pasando a rústica todas aquellas parcelas que no tengan en el planeamiento un desarrollo pormenorizado. Garcia insta al alcalde y a su equipo de gobierno a que recaben con la mayor celeridad posible los informes técnicos y jurídicos preceptivos y se pongan manos a la obra, solicitando a la Gerencia Catastral que regularice los sectores y parcelas susceptibles de esta modificación del valor del suelo y en consecuencia actualice los padrones que rigen este impuesto municipal, con el objetivo de que estos nuevos valores puedan estar en vigor en el ejercicio de 2016.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!