Observar, llegir, escriure

Canvi climàtic, crítica literària, ciència, consciència social, des del Camp de Túria.

30 de gener de 2017
1 comentari

Fitxa de lectura: “Curs de feminisme per microones”, de Natza Farré.

Gènere literari: ASSAIG D’AUTOAJUDA. Títol: “CURS DE FEMINISME PER MICROONES”. Autora: NATZA FARRÉ, que diuen que és pessimista d’origen i persistent d’adopció. Va néixer dona i creu que morirà dona. Viu a Barcelona. Treballa als mitjans de comunicació i és autònoma en el sentit fiscal del terme. Quan no escriu, fa fotografies o dorm. No té prou cabell blanc per tenyir-se i si es posa talons, cau. Detesta la calor a l’estiu. Editorial: ARA LLIBRES. Col·lecció: ACTUALITAT. Edició: 1ª, setembre del 2016. Pàgines: 176. Argument: Un cop sobre la taula per reforçar el paper del feminisme a la nostra societat. Sense embuts, sense mitges tintes, sense por. Amb humor. Imprescindible, urgent i en vena. Un curs de feminisme exprés, amb raons i arguments, dades i exemples, i, també, humor, ironia i un punt de sarcasme. Una obra necessària que denuncia el masclisme encobert en tots els àmbits de la nostra vida quotidiana –l’educació, la llengua, la cultura, els mitjans de comunicació, la política…– i que crida a fer-li front d’una manera radical: amb una revolució, la revolució feminista del segle XXI que ho canviarà tot, perquè canviarà les dones.

feminisme1Millor amb humor, com ha fet Natza Farré en aquest curs de feminisme ràpid (“per microones”): emprar la ironia sempre que ha pogut o s’ha escaigut, per llevar-li “ferro” a un assumpte tan cridanerament injust com el masclisme i el patriarcat, que ens afaiçona des de ben petits/petites. Natza ens hi demostra que és una gran “cuinera per microones”, endolcint-nos els plats més agres i amargs que els més “mascles” fan empassar tot sovint als qui no són o no pensen com ells. Un “manual d’autoajuda” per aprendre o repassar l’enorme discriminació envers el sexe no mascle que ens tenalla tota la vida i en la qual tots hi participem, per acció, submissió u omissió. Una obra ben recomanable per aquells/es que no s’havien adonat d’una qüestió tan cabdal com aquesta i també per a convençuts i militants feministes, ja que, gràcies a la mestria de l’autora, es fa ben llegidora. Tot i semblar un llibre per a dones, ho és també per a homes, perquè, com diu l’autora, si les dones haurien de ser feministes per naturalesa, els homes també hauríem de ser-ho si defensem els drets humans. Molt recomanable.

Un esperó necessari per alliberar-nos i alliberar la societat; perquè la vertadera llibertat sols pot ser fruit d’una igualtat real; de sexes, en aquest cas.

Moltes gràcies, Natza, i bona lectura!


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.