Observant el temps i la vida

Tot cercant la veritat al bell mig de les paraules.

18 de juliol de 2016
0 comentaris

“Estimats” “veïns” espanyolistes.

Estimats –en el sentit d’avaluats, d’apamats– veïns imperialistes:

Estimats, en el sentit d’apreciats, no ho podeu ser massa, perquè no voleu seguir el principi bàsic de la convivència: tractar els altres tal com us agradaria que us tractassen a vosaltres. No teniu empatia ni respecte ni tan sols tolerància per als que no pensen com vosaltres. Per a vós, tot –llengua, cultura, costums— ha de sotmetre’s a les vostres normes, les de la Castella vella i nova, imposades a sang i foc des de segles ençà fins als temps actuals, mitjançant constitucions i lleis discriminadores d’altres maneres de viure tan vàlides com les vostres; però que manteniu tan “a ratlla” com podeu , passades pel vostre adreçador. No ens voleu germans, ens voleu esclaus!

escalavage-impc3a9rialisme-1728x800_cVoleu tenir-nos muts i a la gàbia, ben controlats. Com que sabeu que la vostra no és una actitud moralment digna, sempre us esteu inventant justificacions per a les vostres malifetes i empreu tota mena de males arts per mantenir-vos al poder exclusiu. Ho teniu gairebé tot, inclosos el gruix dels mitjans de propaganda al vostre servei; però teniu tanta por a perdre el domini sobre nosaltres, els altres súbdits no castellans o críticament desperts, que no ens deixeu ni alenar, acaçats per la força bruta de les vostres injustes lleis i els seus carcellers. Falsos demòcrates! Teniu por a la llibertat!

Amb vosaltres ens ha vingut la malastrugança. Encara ens toca lluitar dia a dia per coses tan senzilles com poder expressar-nos en la nostra llengua materna arreu del nostre petit País. Potser viviu en un món massa gris i eixarreït , ple de santcristos i marededéus. Potser el cervell se us ha tornat estopenc de tant de resistir solanes inclements als estius i obagues gèlides als hiverns. Tal volta ha estat el paisatge de l’altiplà, massa monòton, sobri, seriós, eixut. Porteu la severitat al vostre tarannà: sou fatxendes, tossuts, despietats, esquerps. Primitius mascles ridículs, homínids que porteu segles encadenats a tradicions regressives, que porten patiment als altres companys animals: festes infames i covardes on gaudiu del sofriment d’aquests éssers indefensos o del cant forçat de pobres ocells engabiats. Encara viviu a la caverna i no voleu veure la llum!

banderaespanatoro descoloridaSe us nota la vostra pobresa mental, la manca d’innovació, l’excés de “castissisme”, de trivialitat, d’acatament a les jerarquies imposades. Heu caigut al parany del nacionalisme que amaga sota la capa de la pàtria (patriarcat) les seues vergonyes de dominació i explotació dels desheretats. Us domina la superficialitat, el costumisme, les idees dependents, el pensament reaccionari, tancat, tradicionalista, masclista, competitiu, violent. Avui, 18 de juliol del 2016, fa 80 anys que un grapat del vostres va muntar una de grossa, un colp d’Estat, per aconseguir assassinar més d’un milió de defensors de la llibertat del poble; un genocidi que, vuit dècades després, encara resta impune, com així maneu a hores d’ara. No eixiu de la vostra maleïda “zona de confort” ni per saber morir!

Tanmateix, per a xuclar les nostres riqueses sou ben espavilats. La casta extractiva que s’ajunteu a la capital de l’Estat viviu també del nostre espoli, fiscal i cultural: ens retorneu menys recursos que a Castella i empreu les nostres platges com si fossen el vostre corral, sense correspondre com cal. Ens voleu babaus, “meninfots” i acomplexats; tan sols per consumir i callar, i per donar-vos una mica de “folklore” de tant en tant. Si continueu així, ja podeu “anar-vos a fer la mà”!

Mapa de 1854 (3)


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.