El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

8 d'abril de 2011
Sense categoria
0 comentaris

LA CONSULTA DE “BARCELONA DECIDEIX”

Demà passat tindrà lloc a Barcelona la Consulta per la Independència que organitza la Plataforma Barcelona Decideix. Serà la culminació de les consultes populars que s’han portat a terme per tot el país els darrers mesos i que han servit per posar sobre la taula una renovada reivindicació nacional; una demanda de llibertat que s’ha vist esperonada pel maltracte polític i fiscal que rebem per part dels poders centrals de l’estat, i per la greu crisi econòmica i social que està fent tremolar els fonaments de l’estat del benestar, tal com l’hem entès des de la nostra incorporació a la UE el 1.986.

La Consulta del 10-A ja és un èxit, abans de la seva celebració. Milers de voluntaris, a títol personal o com a membres de centenars d’entitats i organitzacions, han participat i ho continuaran fent fins diumenge el vespre. Més enllà del percentatge de votació que s’aconsegueixi, més enllà dels vots afirmatius que assoleixi, la Consulta haurà estat un exercici de lliure determinació, havent lluitat a més contra els obstacles del socialisme que governa l’Ajuntament de Barcelona i contra la manca de recursos, en contraposició al dispendi de 3,5 milions d’euros que es va gastar l’Ajuntament de Barcelona per la consulta de la reforma de la Diagonal. Avui mateix, un diari que es publica en edició bilingüe, caracteritzat per defensar de manera sovint barroera les tesis del socialisme català i barceloní informava, a tota pàgina i amb Editorial inclòs, dels pressumptes dèficits de la Consulta. Tot val per desacreditar un moviment popular que no persegueix altra cosa que facilitar i canalitzar, encara que no tingui validesa jurídica i no sigui vinculant políticament, la voluntat popular. La democràcia és molt més que votar una vegada cada quatre anys. I de nou, ha quedat acreditat que el socialisme i els seus mitjans afins són un fre i una hipoteca que aquest país no pot continuar arrossegant.

I des de l’absolut respecte per la independència de la Plataforma Barcelona Decideix, i respectant en tot moment la iniciativa de la societat civil, la gent de Convergència de Barcelona hem sumat esforços amb l’objectiu de contribuir a l’èxit de l’empresa. Des del primer moment, des de la discreció i la lleialtat, però amb la convicció que el Dret a Decidir també passa per les consultes populars com la que se celebrarà demà passat a Barcelona, hi hem posat el nostre gra de sorra. Des de la nostra participació a l’Executiva de Barcelona Decideix, a petició de la mateix organització, fins a la cessió de cinc locals de Districte com a seus electorals amb 100 voluntaris durant la jornada de 10-A, passant per la participació a les jornades de vot anticipat a la Barceloneta, Gràcia i Nou Barris. Des de l’aportació de recursos econòmics en concepte de donació fins a la votació dels màxims responsables polítics de CDC de Barcelona el 10-A. I sobre tot, amb la votació del President Mas i del President Pujol, a favor de la independència, a la seu d’Òmnium Cultural. Tot això i més ha estat la humil contribució de CDC a la Consulta del 10-A. Ho celebrem i agraïm la feina feta als promotors de la iniciativa. CDC i CiU continuarem treballant per fer progressar el nostre país a partir de l’11-A. Queda molta feina per fer i tant des de CDC com des del Govern de la Generalitat tenim un full de ruta: el Dret a Decidir. I ho farem amb la mà estesa però amb la fermesa del qui sap que l’autèntica transició està en marxa; especialment des que el Tribunal Constitucional va amputar la voluntat del poble català, expressada a través del nou Estatut d’Autonomia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!