El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

7 de novembre de 2010
Sense categoria
0 comentaris

A SIS MESOS PER L’ALTRE GRAN CANVI

El 22 de maig de 2011 tindran lloc les eleccions municipals a Catalunya i també les eleccions autonòmiques a la majoria de CCAA de l’estat. Aquestes conteses electorals tindran el caràcter de primàries respecte de les eleccions a Corts que han de tenir lloc l’any 2012. Tot apunta al descalabre del PSOE, arreu. Però a Catalunya les eleccions municipals esdevindran un test que mesurarà el grau d’aluminosi que pateix l’edifici socialista a l’Ajuntament de Barcelona.

El dia 22 de novembre estarem a sis dies de les eleccions al Parlament de Catalunya i a sis mesos de les eleccions municipals. Una de les batalles polítiques més decisives que es lliurarà a casa nostra, a partir del 28-N, serà la Batalla de Barcelona. L’Ajuntament del cap i casal de Catalunya haurà estat 32 anys en mans del PSC-PSOE, de manera ininterrompuda. Un veritable rècord en democràcia, que ha estat possible gràcies als encerts dels governs municipals en els mandats dels primers vint anys, als errors de l’oposició i a la inèrcia decadent dels darrers anys, especialment des del fiasco del Fòrum de les Cultures, durant els quals el PSC-PSOE ha perdut milers de vots i uns quants regidors, fins a governar en l’actualitat en minoria i a precari.

Les enquestes municipals donades a conèixer els darrers dos anys coincideixen a advertir del greu deteriorament de la marca socialista a Barcelona i del notable desgast polític de l’alcalde Jordi Hereu i del seu equip de govern, fins el punt que el carrer Nicaragua fa mesos que busca un nou cartell electoral que el substitueixi. I ahir, durant un acte organitzat per la Joventut Nacionalista de Catalunya a Barcelona, amb motiu del lliurament dels Premis Tàber a la Fundació del Pare Manel, el mateix Xavier Trias va anunciar els resultats de la darrera enquesta electoral encarregada pel Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona. Els resultats van impactar contundentment als més de 300 joves que omplien el local on tenia lloc l’acte: CiU obtindria 18 regidors (en l’actualitat en té 12), en front dels 10 que assoliria el PSC-PSOE (en l’actualitat en té 14). El PP obtindria 6-7 regidors, ICV 4 i ERC 2.

Aquests resultats, fatídics pel socialisme i històrics per CiU catapultarien Xavier Trias a l’alcaldia de Barcelona, enterrant més de tres dècades de socialisme i obrint una nova etapa política a Barcelona i a Catalunya, sis mesos després de la més que probable mort del Tripartit i de l’eventual retirada de José Montilla. Davant d’aquest fosc horitzó, és molt possible que el mes de gener, després del pas a l’oposició del PSC-PSOE al Parlament de Catalunya, aquest partit promogui unes eleccions primàries per escollir el candidat socialista que s’haurà d’enfrontar a Xavier Trias. Jordi Hereu està amortitzat, el carrer Nicaragua ho sap i la darrera enquesta no farà més que certificar-ho.

El canvi avança, a Catalunya, i també a Barcelona. I a molts altres municipis. Es l’hora de l’alternança. Es l’hora que el socialisme, des de l’oposició, redefineixi el seu projecte i el seu producte. La Sentència del TC contra l’Estatut l’ha deixat sense discurs i sense ànima.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!