Cataluña fácil, para hispano hablantes.

Reflexiones de Ignasi de Yzaguirre +Vilaweb

18 de juny de 2022
0 comentaris

Ciudadanos-C’s: és un partit de tipus Nacional-Socialista (Nazi)?

Si hi ha un partit que reuneix les característiques de “partit equiparable” amb l’historic partit Nacional-Socialista Alemany[1], aquest és sens dubte el partit que presideix la senyora Arrimadas.

No estic parlant de  Vox, malgrat ser un partit d’extrema dreta, i nostàlgic del franquisme. Vox és un partit grollerament masclista, de “machotes”…Fanàtic de la Unitat d’Espanya, contrari a l’existència de governs de les comunitats autònomes. Anti-PSOE, anti-Podemos, però la seva grolleria extrema fa que tingui un sostre de vidre que mai li permetrà ser important a Catalunya.

L’eliminació (o assimilació) de la minoria nacional catalana[2] no era per a VOX un objectiu fundacional ( com ho és en el cas de C’s). En canvi C’s reuneix tots els elements més perillosos del Nacional Socialisme històric. En el tema dels catalans, C’s permuta els papers i passa de ser botxí, a ser teòrica víctima dels catalanisme depredador.

C’s proposa mesures d’autodefença front l’agressivitat catalana, per tal de preservar el castellà a catalunya-regió. A la senyora Arrimadas l’hi és igual que els xifres la desmenteixin: any rera any, ja que el català retrocedix i el castellà augmenta d’us a Catalunya.

La senyora Arrimadas segueix amb el mantra de la maldad separatista, de la manera com Goebbels ho feia de la a propòsit de la perfídia i avarícia dels jueus. C’s complementa el seu discurs amb propostes supermoderades, assumibles pel 80% de la població, de tal manera que a Espaya veuen C’s com un partit moderat i de centre i valent davant el separatisme català.

Però C’s va cometre el pecat de l’ambició desmesurada, encegat per l’èxit electoral el 21 de desembre de l’any 2017 i va voler saltar a Espanya a disputar l’hegemonia del PSOE i al PP, que són els pilars del règim. C’s ha passat de ser un partit aliat, que els feia la feina bruta a Catalunya, a ser un perill per a les estructures del PP i del PSOE.

C’s, que no tenia sostre electoral a Catalunya, està caient en la irrelevancia electoral a Espanya i fins i tot està en perill de desapareixer a Andalussia.

No obstant això, Ciutadans-C’s ha estat molt útil al règim del 78 com a ariet anti – minoria nacional catalana i en aquest moment el deep state està intentant que C’s no desapareixi, atès que el problema dels catalans, continua. Desde aquesta óptica es pot entendre el recolzament a C’s per part de la sexta, al programa al rojo vivo, la setmana abans de les eleccions andaluses, precisament per la seva utilitat anti-catalana.

[1] El Partit Nacional Socialista dels Treballadors Alemanys (NSDAP) va ser un partit polític fundat a la República de Weimar el programa i la ideologia del qual estaven determinats per l’antisemitisme i el nacionalisme radicals i el rebuig de la democràcia i el marxisme.

[2] La Minoria Nacional Catalana sóm la gent que parlem català i que vivim normalment a l’orient de la peninsula ibèrica, Pirineus Orientals, planes del nord dels Pirineus i illes occidentals del mar Mediterrani. L’idea de “minoria nacional” s’ajusta a l’actual doctrina de les Nacions Unides.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!