Abocador de Garraf: Desastre ecològic, contaminació inasumible (1)

Pau Pérez, autor del Llibre Olor a podrit, ens informa de que l’abocador de Begues i Gavà, és responsable del 30% de la contaminació de l’àrea de Barcelona.

Aquesta contaminació (a nivell de l’aire subterrani), és permanent i subjecta a silenci des de 1972. Detectable amb anàlisis senzills des de la zona de l’Hospital de Sant Joan de Deu (Barcelona –Esplugues de Llobregat). Responsable (provablement) de crisis ecològiques a nivell de les aigües subterrànies que beuen la població del massís del Garraf i amb tota seguretat causant de contaminació del subsòl aeri del massís del Garraf, amb important mortaldat de la fauna autòctona (rats penats, musaranyes, i insectes de tota mena).

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1CAowl7hSPYfU2Y0pxAbziqMx3KQ&ll=44.05944218311757%2C0.3792803000000049&z=5

Les xinxetes mostren la qualitat de l’aire de diferents avencs i les calaveres, aquells avencs amb presencia directa de biogàs. El Polígon blau la zona de contaminació per biogàs.

L’ajuntament de Barcelona a través de L’EM, és responsable absoluta del silenci i manca de control des de la dècada dels 70 del segle passat.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *