GRÀCIES PER L'ATENCIÓ

Ignasi Badia i Capdevila

Ara, l’Assemblea de Càrrecs Electes

Els nostres polítics, hi ha qui els acusa de traïdors, o de porucs, o d’acomodaticis, o d’interessats, o d’incapaços. I ves a saber de quantes coses més. No sé pas si els altres som sempre tan patriotes, valents,  coherents, generosos o capaços com representa que hauríem de ser. Potser tots som una mica de tot, i alhora. Deixem-ho córrer, que en realitat no és el tema.

El tema és que la cosa que sí que hi trobem a faltar és una mica d’imaginació. Vejam: avui, d’una banda, les lleis de pes que aprova el Parlament les hi tomben sistemàticament. D’altra banda, els nostres diputats ja no s’hi poden expressar lliurement ni mitjançant declaracions polítiques, impugnades abans de néixer. Aquesta manca de llibertat els duu a una trista confrontació en forma d’esmenes, retrets i maniobres parlamentàries com més va amb menys sentit. Ja deia Pedrolo que com més petita és la gàbia més s’hi barallen els ratolins. El Parlament de Catalunya va esdevenint inservible.

Aleshores, no fora el moment d’engegar l’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya? Començaríem a reforçar una institució republicana acabada de néixer, perquè fent-la treballar la dotaríem de forma i de contingut simultàniament; els diputats, sense coaccions, es posarien d’acord més fàcilment i s’acabaria, mal que fos només en part, el  partidisme extrem que ara patim, i als ciutadans ens reconfortaria rebre missatges diàfans i unitaris sobre les qüestions més rellevats -per damunt de tot, l’autodeterminació-, missatges que no podria invalidar ningú perquè emanarien d’una institució veritablement lliure.

Comencem?



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per ibc | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent