23 de febrer de 2021
0 comentaris

QUE NO ET DONIN GAT PER LLEBRE

Gat per llebre és un projecte de vídeo que acaba d’iniciar mèdia.cat, l’observatori crític dels mitjans impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils. Té com a objectiu –com diu la presentació que en fan– “aturar-nos un moment per pensar sobre els mitjans de comunicació”. 

I afegeix: “En general, les informacions periodístiques que ens arriben ni són objectives ni són fruit de manipulacions malintencionades. Són el resultat d’una manera de treballar que busca reflectir la realitat, però que inevitablement la retrata des d’una perspectiva concreta. A partir d’exemples, analitzem com es construeix el relat de les notícies i com aquestes condicionen la nostra forma de veure el món, reflexionem sobre quins temes en queden fora i de quines altres maneres es podrien abordar. No venim a dir què està bé o malament ni tenim la fórmula màgica del periodisme, sinó que obrim un espai de reflexió amb un objectiu: estar alerta perquè no ens donin gat per llebre”.

El presentador és Alladine Azzouzi Rahmouni, que dona la cara per a un guió elaborat per João França. El primer programa el dediquen a la sanitat universal i les retallades que en la pràctica té aquest dret al Regne d’Espanya, amb especial atenció a la discrimnació que hi pateixen els col·lectius de persones immigrades. Una excel·lent iniciativa que millora encara més l’observatori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!