7 de març de 2021
0 comentaris

EL CONSELL PER LA REPÚBLICA EN EL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

En la vesprada del dia abans del Dia Internacional de les Dones, el Consell per la República ha fet públic aquest manifest:

8/M: Per una República feminista

Consell per la República Catalana

#RepublicaFeminista

Quan catalanes i catalans parlem de República no només ho fem amb l’objectiu d’obtenir la plena llibertat nacional, sinó també per assolir altres reptes que només lliures podrem conquerir de manera absoluta, fora de les urpes d’un Estat repressor de conviccions profundament retrògrades.

Per la protecció de tots els drets socials i democràtics, per fer una societat millor i igualitària, és necessària més que mai la República. Perquè encara queda molt camí per recórrer, moltes injustícies endogàmiques a corregir i perquè la llosa del patriarcat és tan feixuga que només unes estructures d’Estat, eminentment feministes, podran erradicar. Per la igualtat plena i absoluta entre homes i dones.

I dels fets a les paraules: el reglament electoral de l’Assemblea de Representants del Consell, en el seu Article 29, especifica els Requisits d’Elecció on detalla que “a cada circumscripció són elegides les candidates més votades fins a cobrir la meitat dels representants corresponents. Un cop feta aquesta assignació de representació són elegits els candidats i les candidates amb més vots”.

Al Consell per la República treballem amb criteris de preferència per tal que la igualtat sigui una realitat. El Dia Internacional de les Dones us animem a sumar-vos a les mobilitzacions convocades.

ENTREVISTA A UNA FEMINISTA GITANA

Per completar la meva referència a la Diada en el dietari, us convido a llegir aquesta impactant entrevista de Pep Martí a Pastora Filigrana, advocada i activista gitana, que aporta una visió diferent de la lluita feminista. La publica Nació digital i la podeu trobar aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!