EL VILANOVÍ

Un espai personal d'informació i reflexió

Tretze candidatures, tretze, a Vilanova, incloent l’UCIN d’Álvarez, Solucions (escissió del PP) i Vox

Per Guillem Mercader – Les previsions s’han superat. Si fa unes setmanes vaticinàvem fins a 11 candidatures municipals a Vilanova i la Geltrú, la realitat ha sobrepassat les expectatives i finalment són 13, sí, 13, les llistes que concorren a les eleccions del pròxim 26 de maig a la capital del Garraf. Ja es preveia, però s’ha confirmat: Francis Álvarez (exPP i exC’S, avui regidor no adscrit), encapçala la candidatura de la Unión de Ciudadanos Independientes (UCIN), partit situat al cantell de l’extrema dreta i que té implantació a diverses comunitats autònomes espanyoles, com Aragó, Castella i Lleó, La Rioja, Madrid i Castella-La Manxa. En aquesta última comunitat té un acord amb UPYD. Però no serà l’única candidatura d’aquest espectre ideològic extrem, perquè també es confirma la presentació a Vilanova de Vox, llista encapçalada per Jaume Torres Dolz. Les úniques referències que n’hem trobat a la xarxa són la seva inclusió a les llistes de Plataforma x Catalunya de Viladecans el 2011 i la participació en una empresa amb seu a Barcelona.

Però el mon de l’unionisme encara va més dividit enguany. A les conegudes candidatures de Ciutadans (Erika Quintero), Partit Popular (Carlos Remacha) i Ciutadania Activa (Carmen Reina, exC’s i avui regidora no adscrita) s’afegeix la de Solucions – El Partit de Tots, una escissió del PP liderada des de Sitges per l’antic president comarcal i regidor sitgetà dels populars, Ferran Llombart. Aquesta formació es presenta a Vilanova, Sitges, Sant Pere de Ribes i Canyelles. El cap de llista de Vilanova és Gerardo Fernández Guardia, vinculat a empreses del món de la construcció i l’hostaleria. En el número 2 hi figura Miquel Gatell i Carbó.

Per la seva banda, el PSC, de la mà de Juan Luis Ruiz, busca obtenir uns bons resultats aprofitant la popularitat del seu cap de llista i amb una candidatura molt continuista, on els cinc primers llocs estan ocupats per regidors i regidores actuals: a banda de Ruiz, Teresa Llorens, Gerard Llobet, Gisela Vargas i Miguel Ángel Iglesias.

En l’àmbit independentista, no hi ha hagut sorpreses i es presenten tres candidatures: Junts per Catalunya (Blanca Albà), Capgirem Vilanova i la Geltrú – CUP (Marta Jofra) i ERC (Olga Arnau).

El món dels comuns torna a estar dividit a la capital del Garraf, com ja va passar fa quatre anys. Som VNG, que agrupa militants de Podem però també independents i altres formacions com EUiA, estarà encapçalat per l’actual regidor Enver Aznar. I l’altra candidatura és Vilanova en Comú, que opta a obtenir representació. Està encapçalada per Gener Barjola, d’ICV (vegeu foto). Tots dos sectors dels comuns van iniciar un procés per anar plegats a les eleccions, però les negociacions no van fructificar, entre acusacions mútues de manipulació i anhels de protagonisme.  Vilanova en Comú tindrà a favor seu la marca, mentre que Som VNG podrà capitalitzar la seva presència a l’Ajuntament (va obtenir dos regidors el 2015).

Completa el panorama electoral local la candidatura de Convergents. La formació liderada a escala nacional per l’exconseller Germà Gordó està encapçalada a Vilanova per Esteve Bagué, mentre que en el número tres hi figura Àngel Giménez, líder de la comunitat gitana vilanovina.

Totes les candidatures del partit judicial de Vilanova i la Geltrú (que inclou el Garraf més Castellet i la Gornal i Olesa de Bonesvalls) han estat publicades aquest dimecres al Butlletí Oficial de la Província. Ara queden només quatre setmanes i  mitja per a les eleccions municipals. Abans, aquest diumenge, unes eleccions al Congrés que alguns voldran llegir en clau municipal, tot i que això sempre resulta perillós.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.