Josep Pastells

Inventari de sensacions

Un repte, potser un destí (79)

No és que la literatura hagi desaparegut o s’estigui retirant, afirma el catedràtic Germán Gullón. El que passa és que en l’actual societat de consum els ciutadans dediquen molt temps a l’oci i els llibres entretinguts han cobert una demanda. La gran literatura, els anomenats clàssics, interessen avui més que mai i continuaran sent el centre d’interès per als qui desitgin entendre millor l’ésser humà i no només divertir-se amb els personatges prototípics de les novel.les de misteri, sosté Gullón. Pel que fa als blocs com a nous exponents d’una crítica amateur, considera que són un espai on brollen les veus dels nosaltres, però adverteix que acaben sent un producte cultural efímer que s’autoconsumeix quasi en la mateixa lectura. Quasi, diu. Encara sort.

Petit apunt atlètic. Aquest matí m’ha fet mandra córrer els deu quilòmetres establerts al pla que intento seguir fil per randa. He pensat fer-ho al migdia després d’una rapidíssima sessió de pesos al gimnàs, però quan anava a posar-me les vambes he descobert que m’havia deixat els mitjons. Com a càstig, hauré de córrer al vespre.

Jo també t’estimo (34)

 

Tornava a tenir ganes de morir-me. Per deixar de patir. Per oblidar-ho tot. Només menjava galetes, cada cop més seques, i bevia aigua de l’aixeta. Em pixava i cagava a sobre i trigava hores o dies a netejar-me. No sentia pudor, ni quasi dolor. Intentava imaginar-me com un vegetal, com un mineral, però tot era inútil.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.