Josep Pastells

Inventari de sensacions

Un repte, potser un destí (48)

A curt termini. Massa sovint centrem les nostres accions i estratègies en el futur més immediat, en el dia a dia.  I si tenim temps de pensar-ho arribem a la conclusió que fem el correcte, que és el que toca. Massa sovint actuem com una empresa sotmesa a l’imparable procés de globalització econòmica, a la hipervelocitat i l’estrès que deixen poc o cap marge a la reflexió. Però seria interessant aturar-nos de tant en tant, preguntar-nos cap on anem, concloure que si no tenim temps per reflexionar sobre el que estem fent és perquè, potser, hi ha alguna cosa que no rutlla.

Jo també t’estimo (3)

 El cas és que tenia molt clar que no podia estimar dues persones al mateix temps, que només en podia estimar una. Un ésser concret que ja feia massa temps que havia deixat de ser l’Octavi i que començava a ser l’Agnès. Tot i que amb prou feines coneixia les seves entranyes i emocions –de fet no tenia ni la més remota idea dels motius que em feien sentir que el meu amor seria seu per sempre més– estava convençuda d’haver conegut una persona plena de dolçor i emoció, una persona que, per incomprensible que resultés el meu salt al lesbianisme als quaranta anys, em feia descobrir una porció de realitat per la qual podia lliscar sense cridar massa l’atenció per lliurar-me a moments sobrenaturals que m’allunyaven de l’existència més prosaica.


  1. Les presses ens dominen, ens absorbeixen, ho controlen tot. Pensem poc, ens movem per inèrcia, dediquem molt poc temps a parlar. Tens tota la raó, Jep. Però diguem com sortir d’aquest cercle viciós, com assolir una vida plena de moments carregats de sentit. Tens respostes, nen?

  2. Penso que cal trobar temps per aturar-nos, mirar enrera, guaitar endavant, pensar en una mica més enllà…i sempre prendre opcions. No prendre-les vol dir que ens arribin. Però potser pel ritme de vida que porto diria que el pèndol no ha d´arribar a l´altra extrem de l´anàlisi constant i també és importnat i sà, deixar fer la vida, no PRE-Ocupar-nos en excés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.