Josep Pastells

Inventari de sensacions

Segur que estem segurs?

Potser m’estic acostumant massa a fer preguntes, però és l’únic que se m’acudeix després de llegir la publicitat que m’ha deixat a la bústia una companyia de seguretat molt arrelada i coneguda de qui no diré el nom. El títol del full és Campanya de prevenció de robatoris al Sector 3, la zona de Getafe on visc. Però el subtítol afegeix: “A causa dels robatoris que s’estan produint els últims dies, llancem una promoció especial i exclusiva per a El Bercial”. És a dir, per posar un exemple adaptat a Girona, fan una campanya de prevenció a Montilivi i afirmen que és exclusiva per a un barri que es troba a l’altre extrem de la ciutat, posem per cas Pedret.

 

I aquests són els individus de qui ens hem de refiar? No saben ni quin barri volen protegir i pretenen assegurar-nos la seguretat. Això sí, a un preu “immillorable”. Segons la nota, l’alarma que ens volen vendre valia 299 euros i ara la podem aconseguir només per 49. Quina reducció més bèstia, no? O abans valia massa o ara la posen massa barata; jo més aviat m’inclino per la primera opció. El cas és que després afegeixen que la quota és de 36 euros al mes. Si el que han dit abans és cert, només caldrà pagar dues vegades: 36 i 13 euros, si no em fallen els càlculs. Molt bé.

Estudi ràpid i gratuït

Una altra qüestió: les unitats són limitades i l’oferta només és valida fins al 3 de desembre. Si ens estem plantejant adquirir una alarma, en només cinc minuts ens faran un estudi de seguretat gratuït i sense cap tipus de compromís. Quina rapidesa!, que amables! Sembla ser que l’encarregat de realitzar-lo serà l’especialista de seguretat de la zona, però tenint en compte la contradicció entre el títol i el subtítol és raonable preguntar-se de quina zona.

Oferta especial

El full, que remarca tres o quatre vegades que és una oferta especial, acaba dient que només ens hi podrem acollir si truquem a l’especialista de la zona. Tot, ja ho veieu, molt especial. Tant que, després d’entretenir-me a fer una bola ben compacta amb el full, l’he llançat a la paperera amb tot el cerimonial del món, amb un ganxo que intentava imitar els skay-hook de Kareem Abdul-Jabbar.


  1. La realitat sempre supera qualsevol ficció, alguna vegada han existit les llegendes urbanes?, o simplement som tan innocents que ens ho creiem?
    A més, t’envíen la publicitat perque a sobre de cornut paguis el beure.
    Esperem que ningú s’ho cregui, però  no estem segurs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.