Josep Pastells

Inventari de sensacions

‘L’últim alè de Fidípides’ a Canàries i Andalusia

Propaganda de nou? Sí, suposo que sí, però aprofitaré aquest post per remarcar que finalment, després d’una arrencada un pèl vacil·lant, L’últim alè de Fidípides ja es pot comprar a un grapat de llibreries.

Després de les presentacions de Getafe i Girona, alguns amics m’havien comentat que no trobaven el llibre enlloc. I era cert: excepte les llibreries 22 de Girona i Muga de Madrid, L’últim alè de Fidípides era il·localitzable. “Paciència, el procés és lent”, els deia jo en un intent d’apaivagar el seu neguit.

Primera notícia

Dues setmanes més tard, mentre rastrejava per internet vaig trobar la meva darrera criatura a una llibreria de Màlaga. “Si voleu, podeu encarregar el llibre a Màlaga”, vaig avisar d’immediat als meus amics. La majoria són força educats i només uns quants van ser incapaços de reprimir la riallada.

Noves opcions

Vaig intentar no pensar-hi més, però quan l’altre dia vam tornar de Budapest amb la Inés una ràpida recerca a la xarxa em va permetre respirar alleujat: L’últim alè de Fidípides també es podia adquirir a llibreries de Sevilla, La Rioja, Astúries i  Canàries. Em va faltar temps per comunicar-ho als meus amics. “Si l’encarregueu a Canàries per internet us sortirà una mica més car, però segur que valdrà la pena”, hauria pogut dir-los per arrodonir la notícia.

A la Casa del Libro

Però no va ser fins ahir al matí quan definitivament em vaig quedar tranquil. El llibre ja es pot comprar a la Casa del Libro. A Madrid, Barcelona, A Coruña, Bilbao i no sé quantes ciutats més. Això sí, l’anuncien com El último aliento de Fidípides. En realitat, però, no hi ha dues versions; o, millor dit, sí, però ambdues, la catalana i la castellana, són al mateix volum. No cal que juri que tots els meus amics ja estan assabentats de la bona nova.

Grans ofertes

Ara només pateixo perquè no s’esgoti massa ràpid. Em sabria greu que entre les multituds que segur que els buscaran hi hagués alguna persona que es quedés sense llegir els meus contes. I és força probable, no ho dubteu pas. Només cal veure les ofertes que fan a la Casa del Libro, amb importants descomptes si compres L’últim alè de Fidípides juntament amb El aliento de las tinieblas, de Karen Chance. O amb cinc relats autobiogràfics de Thomas Bernhard. O, millor encara, amb un marcapàgines del Gat Moggy o unes ulleres de lectura amb la muntura elàstica i el pont reforçat. Ja m’imagino que ara mateix entrareu com fletxes a la web de la Casa del Libro, però potser us hauríeu hagut d’espavilar abans, no sé.


  1. Per dedicar-me un conte i un llibre sencer. Jo no sóc gens objectiu, però de ben segur els aficionats a l’atletisme poden trobar-lo interessant. Per cert: continuo corrent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.