9 d'abril de 2006
Sense categoria
0 comentaris

Being a tourist

Eli, el germà del meu amic Erik, i el seu company d’estudis Han Jo estan de visita a Barcelona. L’excusa perfecte per agafar-me algo de temps lliure i viure i veure la ciutat a través dels seus ulls. Sóc una manllevadora de visions.

M’agraden els estrangers. No tots, és clar, han de tenir un alt component de respecte davant el què és nou, i sana curiositat. Sóc la típica que si veu algú amb un mapa amb cara de perdut, s’hi acosta i si cal l’acompanya fins on volia anar. Tinc la sort de parlar forces idiomes amb una relativa fluïdesa, amb el que amb el temps, i els meus viatges, he fet una bonica xarxa d’amistats per tot el globus.
Sóc també una orgullosa ambaixadora de Barcelona: he ensenyat la ciutat, les parts que més m’agraden i que trobo més interessants a japonesos, alemanys, americans, portorriquenys, danesos, francesos…
Eli, per exemple, és com un nen petit de trenta anys, extremadament curiós, i que es meravella davant tot el que veu. Tant ell com Han Jo són de New York, i Eli tot sovint aprofita per explicar-me les intimitats de la Gran Poma mentres es fascina per cada racó. Al.lucinen amb la història que es respira en cada pedra, i amb les olors dels mercats, i en com disfrutem els barcelonins el bon temps. I tenen una molt curiosa manera de fer turisme: corren. Em tenen ben sorpresa: cada dia, es calcen les sabatilles esportives, i agafen un rumb. Amb la tonteria, es fan una mitja diaria de 15-20 quilómetres corrent, i per exemple, s’han fet tot Montjuïc i tota la costa: desde la zona del Maremàgnum fins el Fórum.
Jo, obviament, els he fet recòrrer a pas de tortuga (el meu) tot el Raval, el Born, la Barceloneta (arròs caldós amb llamàntol a Can Ramonet) i avui me’ls emporto a Sant Pol de Mar, la meva segona llar (sentimentalment parlant). Beuen com llimes, i estan obsessionats amb els mojitos. Rera d’ells, m’he agafat més d’una bona trufa, i tinc l’estomàc remogut, però m’estic rient molt.
El meu entusiasme per Barcelona els ha ben contagiat: Eli hauria de tornar dimarts però ha decidit canviar el seu bitllet i posposar la seva tornada.
Se m’acumula la feina…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!