tempus fugit

de tot i de res

25 d'octubre de 2019
0 comentaris

“sols té importància allò / que no has fet encara. / el que ja has fet és fugitiu, / independent de tu.” (Montserrat Abelló i Soler)

En record i adhesió dels presos polítics, en dies consecutius aniré penjant apunts apareguts al bloc.
Josep Rull, cruelment sentenciat a 10 anys i 6 mesos per sedició.
‘Els primers dies van ser els més durs’: carta de Josep Rull als treballadors del departament que ell dirigia.
A TOTS ELS SERVIDORS I SERVIDORES PÚBLICS DEL DEPARTAMENT DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT.
Benvolguts, benvolgudes,
M’adreço a vosaltres des del Centre Penitenciari Madrid VII a Estremera, al límit entre les províncies de Madrid i Cuenca.
Els primers dies de presó són durs. Per a nosaltres van ser especialment impactants de moments immediatament posteriors a conèixer la interlocutòria de la jutgessa: ens van emmanillar amb les mans al darrera i ens van traslladar als calabossos de l’audiència Nacional, uns espais d’una sordidesa indescriptible. El trànsit amb furgons de la Guàrdia Civil cap a les diverses presons on inicialment havíem d’anar, també amb grillons, va esdevenir un autèntic viatge cap al més profund de les nostres ànimes.
Ara ja estem ubicats en un mòdul de la presó, el mòdul IV, que anomenen “de respecte” i se signa un contracte en virtut del qual els recluses ens comprometem a renunciar a cap mena de violència física o verbal i a dur a terme tot un seguit d’activitats). L’àmbit és bo. Comparteixo cel•la amb el conseller Jordi Turull. Els nostres companys de mòdul són presos comuns amb sentència definitiva per tota mena de delictes, inclosos delictes de sang. Per a nosaltres és una experiència frapant i, tanmateix, enriquidora. L’empatia aquí pren tota la seva potència. I la consternació.
Penso, constantment, en aquest gra equip que és el Departament de Territori i Sostenibilitat, amb totes les seves empreses públiques, en l’altíssima qualitat humana i professional dels servidors públics que m’hi he trobat, cadascú des de les seves idees i conviccions, però junts per servir de la manera més lleial i honesta els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya, allò que en darrera instància dona sentit al nostre compromís de servei públic.
A alguns de vosaltres he tingut l’oportunitat de dir-vos-ho personalment: sentiu-vos orgullosos del que heu estat capaços de construir durant decennis. Les polítiques d’infraestructures, de transport públic, d’ordenació del territori, de muntanya, de biodiversitat,de canvi climàtic, d’aigua o de residus ja no són d’un Govern d’un color polític o un altre, sinó que són patrimoni d’una institució i d’una nació que tenen continuïtat en el temps.
Em expliquen que hi va haver mobilització en algunes seus del departament l’endemà del nostre empresonament. No us podeu imaginar l’impacte tan positiu que va tenir per a nosaltres. Cada gest d’escalf que protagonitzeu des de Catalunya a dins de la presó són tones i tones d’esperança.
Gràcies, finalment, pel vostre compromís i per la vostra dignitat a l’hora de defensar la Institució que tan estimem.
Rebeu una abraçada ben forta
Signa conseller Josep Rull


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.