tempus fugit

de tot i de res

12 de juliol de 2016
0 comentaris

resiliència sí, gràcies

La calor i l’edat (per avançada) t’obliguen a no fotre res però també, quan ho penses bé, t’obliguen a què t’esforcis que sinó malament rai i, pensant això fas la rutinària lectura del full del calendari amb l’encertat consell al dors del dia d’ahir que penses t’ajudarà a passar l’anunciat calorós dia d’avui, per la qual cosa el vols transcriure al bloc per si pot ser d’utilitat també per a algú més i, perquè no, veure també la imatge de refrescant aigua de mar amb un agró blanc i dues gavines enrocades què, no sé per què, em recorden un munt de situacions de les dretes, centres i esquerres del nostrat panorama polític estatal.
Text del calendari: Dilluns 11 de juliol. LA RESILIÈNCIA. La resiliència és la capacitat que tenim per a sobreposar-nos als contratemps i afrontar l’adversitat per sortir-ne enfortits. És inherent a la naturalesa humana tenir períodes de dolor (físic o emocional) que poden ser de dos tipus: problemes i dificultats.
En els problemes existeix una solució, encara que de vegades es trigui una mica a trobar-la i pot no ésser una solució perfecta o inequívoca.
Les dificultats no tenen solució. Únicament es pot aprendre a conviure-hi fins que comencem a gestionar el dolor que ens produeixen. Tal com diu un proverbi xinès, “si un problema té solució, no cal preocupar-se. Si no en té, preocupar-se no serveix de res”.

variables de vegada
29.01.2024 | 8.51
A Sense categoria
el nus mariner
05.05.2014 | 8.22
A Sense categoria
era
13.10.2022 | 11.41

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.