tempus fugit

de tot i de res

8 d'agost de 2014
0 comentaris

pesca d’arrossegament

Adoben xarxes d’arrossegament, la modalitat pesquera que diuen fa malbé els fons marins i tenen raó, per això, la prohibició definitiva, seria una bona nova per recuperar antigues arts de pesca menys agressives. Mentrestant però, enmig de les reivindicacions ecologistes i de les oïdes sordes d’interessos antinaturals, encara queda alguna barca que li és permès de fer-ho i així, al moll del port, la visió de persones netejant i deixant a punt les xarxes emprades en l’última captura, encara desperta la curiositat d’alguns i en d’altres, segueix essent la normalitat inalterable pròpia dels pobles a tocar de la mediterrània  que constata que el peix trobat a la llotja, serà fresc, de proximitat i que el benefici econòmic, des del procés d’elaboració fins al consumidor, queda en mans de la població (illenca en aquest cas) dedicada al seu comerç.

Tant de bo d’aquí a pocs anys tornem a veure barques que utilitzin arts de pesca menys agressives amb el fons submarí, i també multinacionals pesqueres menys agressives en la forma de comercialitzar congelats i, per què no, països més petits perquè la població pugui defensar-se democràticament a les urnes, sempre que els calgui, d’aquesta mena d’imperialisme global que, a pinyó fix, ens està asfixiant.

P.D. i més http://menorca.info/menorca/local/2014/484231/oceana-pide-ministerio-prohibe-pesca-arrastre-canal-menorca.html

 

 

el pas del temps
06.11.2013 | 8.51
A General
fumerals trigèmins
15.09.2015 | 8.53
causa – efecte
04.03.2020 | 8.43

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.