tempus fugit

de tot i de res

17 d'agost de 2020
0 comentaris

durant i després de la mundial pandèmia, la supervivència com a futur?

La pregunta de l’encapçalament podria ser la que conscientment o inconscientment també, en aquest món, els està passant pel cap a milions de persones.

En un planeta Terra on la tecnologia canvia vertiginosament, aquelles persones on la pobresa extrema de tota mena, provocada per l’espoli exercitat damunt la seva riquesa territorial, atrapant-les en l’agror del subdesenvolupament i analfabetisme científic, ofegant-les dins d’estructures feudals o desigualtats socials, en poques paraules població marginada que a vegades també habiten dins dels països tècnicament desenvolupats, formant nuclis poblacionals sense gaires accessos educatius cap al progrés tecnològic per tirar endavant, sembla que com a futur, únicament la supervivència, els hi serveix no només de consol, sinó que també de fita.

Tanmateix i seguint el fil de la supervivència, aquesta però, la mancada de moralitat (1), serà la que com sempre al llarg de la història, amb l’afany de dominar a qualsevol preu per no perdre’s el luxe de viatjar en primera en el tren de la modernitat, se seguirà valent d’enfortits intel·ligents i llestos homes i dones capaços d’actuar contra la feblesa d’homes i dones escassament alliçonats, relegats no només als vagons de tercera sinó que també sovint, temps i temps ajaguts a l’andana tot esperant si la propera locomotora que arrossegui els vagons serà aquella que anomenen Godot.

(1) NOTA: Curiós exemple publicitari a casa nostra arran d’una campanya de “la grossa” ‘Et preocupa el distanciament social? Prova l’ascens social.’

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha escrit que aquest anunci s’havia de retirar immediatament perquè és un ‘insult’, ja que a Catalunya hi ha ‘11.000 persones sense sostre, 3.000 en situació d’exclusió residencial i una de cada cinc persones viu en risc de pobresa i exclusió social’…. i un seguici d’assenyades pilades.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.